Φίλοι του Κινέζικου Λαού

Καθησυχάζει το Πεκίνο
H FAP αναλαμβάνει την ασφάλεια των Αγώνων

Κανένας λόγος ανησυχίας


Πεκίνο

Τη διαβεβαίωση ότι η Κίνα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων διατύπωσε η οργανωτική επιτροπή του Πεκίνου. «Κανένας λόγος ανησυχίας», είπε ο εκπρόσωπος της επιτροπής. «Αναθέσαμε τη συγκρότηση του σχεδίου ασφαλείας σε ξένους ειδικούς και συγκεκριμένα στην κορυφαία εταιρεία επιχειρήσεων ασφαλείας FAP. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο επικεφαλής της FAP, κ. Ferris F. Fremont, μίλησε αναλυτικά για τις προκλήσεις των Αγώνων. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι τρομοκράτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης Άραμτσεκ», τόνισε. «Βρίσκονται παντού. Εμφυτεύουν υποσυνείδητα μηνύματα σε τραγούδια και ωθούν τον απλό κόσμο στη βία. Όμως εμείς θα είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από αυτούς».



Τρομοκράτης της Άραμτσεκ που βρέθηκε ένα βήμα πιο πίσω από τη FAP

Στην απορία ξένου ανταποκριτή για τα πολυπληθή αστυνομικά σώματα που έχουν κατακλύσει το Πεκίνο, ο κ. Fremont διευκρίνησε: «Η Άραμτσεκ είναι ύπουλη και δρα καμουφλαρισμένα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι αδίστακτοι, δε φαντάζεστε τι είναι ικανοί να κάνουν. Θυμηθείτε τη Βιρμανία, παραλίγο να ρίξουν τη χώρα στην αναρχία». Στην ερώτηση του ξένου ανταποκριτή για το σχέδιο δράσης της FAP, ο κ. Fremont εξήγησε: «Έχουμε συστήσει μία αντι-οργάνωση, τους Φίλους του Κινέζικου Λαού, με σκοπό την καταγγελία των τρομοκρατών στις Αρχές. Θα μας βοηθήσει ο κάθε Κινέζος πατριώτης. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα έχουν ένα δισεκατομμύριο εθελοντές!». Στην παρατήρηση του ξένου ανταποκριτή ότι αυτό λέγεται χαφιεδισμός και ότι, στο κάτω κάτω, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη της Άραμτσεκ, ο κ. Fremont τόνισε: «Μα τι λέτε τώρα! Θέλετε να σας πω συγκεκριμένα ονόματα; Θέλετε να σας αποκαλύψω για το δορυφόρο τους -ναι, καλά ακούσατε- που μόλυνε με υποσυνείδητα μηνύματα τον αγνό κινέζικο λαό; Ξέρω, όλα αυτά μοιάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όμως ένα σας λέω: ευτυχώς που τον εντοπίσαμε και τον καταρρίψαμε». Έκτοτε ο ξένος ανταποκριτής αγνοείται.




Τρομοκράτες της Άραμτσεκ που εντοπίστηκαν εγκαίρως από τους Φίλους του Κινέζικου Λαού











Τα σημερινά ενημερωτικά σποτ του Συμβουλίου Ομόνοιας & Αλληλεγγύης της FAP τονίζουν από όλα τα κινέζικα ΜΜΕ: «Πάρε μέρος κι εσύ στους Αγώνες! Γίνε ο δωδέκατος παίκτης, μπορείς! Έλα στους Φίλους του Κινέζικου Λαού, εντόπισε τους τρομοκράτες και κατάγγειλέ τους στο πλησιέστερο αστυνομικό σου τμήμα! Δείξε έμπρακτα την αγάπη σου για τον αθλητισμό, τη χώρα σου και το λαό της! Γιατί η ασφάλεια των Αγώνων είναι υπόθεση όλων μας!».


Το Συμβούλιο Ομόνοιας & Αλληλεγγύης της FAP
H Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κινεζικές Αρχές κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των Αγώνων και για να προσφέρουν μία σπουδαία Τελετή Έναρξης. «Θα είναι κάτι αξέχαστο», σχολίασε ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του Πεκίνου. «Μεγαλοπρεπές όσο και σεμνό, η Τελετή θα εμπνεύσει τα ιδεώδη του σεβασμού, της ισότητας και του ευ αγωνίζεσθαι, που αποτελούν πάγιες αξίες της χώρας μας».

Στιγμιότυπο από τη φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.