Greeks in Space! Yes, we are Greeks in Space! To cosmos passing on the traits of our race! You can check it out in the history book: We'll wind up high, you know why, By hook or by crook!
??? Πήγα, είδα, δεν κατάλαβα τίποτα και γύρισα με την απορία... (Υποψιάζομαι βέβαια το pc/connection γιατί μου κάνει κάτι περίεργα κολήματα..) Τελικά, τι είναι; Θα ανεβάσεις ιστορίες σου; Έχεις ανεβάσει και δεν τα είδα; Γαμώ το pc μου! (θα κάνω ένα reboot κι έρχομαι ξανά).
Αυτό σημαίνει, να δούμε πώς εξελίσεται η ιστορία και αν θα μπορούσε να γίνει σενάριο για ένα παιχνίδι (για παράδειγμα).
Η μορφή του θα εξαρτηθεί απο την ιστορία, όμως, μια απο τις πιο "απλές" μορφές που θα μπορούσε να έχει είναι σαν text adventure όπου όλη η αλληλεπίδραση με την ιστορία γίνεται ΜΟΝΟ με κείμενο. (Αν έχεις παίξει τουλάχιστον MUD καταλαβαίνεις πως είναι...για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο είδος: http://en.wikipedia.org/wiki/Interactive_fiction http://www.ifwiki.org/index.php/Main_Page )
Ένα "δημοφιλές" online παράδειγμα είναι το Starship Titanic του Douglas Adams. Αυτό ήταν βιβλίο (όχι απο τα καλύτερα του DA) και μετά έγινε παιχνίδι τέτοιου είδους (σχεδόν γιατί είχε και κάποια υποτυπώδη, με τα σημερινά standard, γραφικά). Μπορείς να παίξεις απο εδώ
Όσο αφορά το "αφηγηματικό" στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως, δεν χρειάζεται κάτι πολύπλοκο. Απλά περιγράφεις τον κόσμο (τα αντικείμενα, τα "σκηνικά", τις συνθήκες) σε φυσική γλώσσα και αφήνεις τον αναγνώστη να "παίξει" με την ιστορία. Π.χ "Το διαστημόπλοιο είναι ένας χώρος, βρίσκεται Βόρεια του 'Είσοδος στο Διαστημόπλοιο'. Έχει μέσα ένα μαύρο κουτί." κλπ κλπ.
Το πρώτο κεφάλαιο (0) του G.I.S. πάντως ήταν...αποκάλυψη :-D
Χμμμ, ίσως αυτό χρήζει όντως βοήθειας με κώδικα....είδωμεν.
ΑπάντησηΔιαγραφή???
ΑπάντησηΔιαγραφήΠήγα, είδα, δεν κατάλαβα τίποτα και γύρισα με την απορία...
(Υποψιάζομαι βέβαια το pc/connection γιατί μου κάνει κάτι περίεργα κολήματα..)
Τελικά, τι είναι; Θα ανεβάσεις ιστορίες σου;
Έχεις ανεβάσει και δεν τα είδα;
Γαμώ το pc μου!
(θα κάνω ένα reboot κι έρχομαι ξανά).
@ΑΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤουτέστι μεθερμηνευόμενον;
Γειά σου Elias
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό σημαίνει, να δούμε πώς εξελίσεται η ιστορία και αν θα μπορούσε να γίνει σενάριο για ένα παιχνίδι (για παράδειγμα).
Η μορφή του θα εξαρτηθεί απο την ιστορία, όμως, μια απο τις πιο "απλές" μορφές που θα μπορούσε να έχει είναι σαν text adventure όπου όλη η αλληλεπίδραση με την ιστορία γίνεται ΜΟΝΟ με κείμενο.
(Αν έχεις παίξει τουλάχιστον MUD καταλαβαίνεις πως είναι...για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο είδος:
http://en.wikipedia.org/wiki/Interactive_fiction
http://www.ifwiki.org/index.php/Main_Page )
Ένα "δημοφιλές" online παράδειγμα είναι το Starship Titanic του Douglas Adams. Αυτό ήταν βιβλίο (όχι απο τα καλύτερα του DA) και μετά έγινε παιχνίδι τέτοιου είδους (σχεδόν γιατί είχε και κάποια υποτυπώδη, με τα σημερινά standard, γραφικά). Μπορείς να παίξεις απο εδώ
Με έστειλες! Για κοίτα πόσο έχει προχωρήσει η επιστήμη εν αγνοία μου... Ξέρεις να φτιάχνεις τέτοια κόλπα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο αφορά το "αφηγηματικό" στο οποίο αναφέρθηκα προηγουμένως, δεν χρειάζεται κάτι πολύπλοκο. Απλά περιγράφεις τον κόσμο (τα αντικείμενα, τα "σκηνικά", τις συνθήκες) σε φυσική γλώσσα και αφήνεις τον αναγνώστη να "παίξει" με την ιστορία. Π.χ "Το διαστημόπλοιο είναι ένας χώρος, βρίσκεται Βόρεια του 'Είσοδος στο Διαστημόπλοιο'. Έχει μέσα ένα μαύρο κουτί." κλπ κλπ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πρώτο κεφάλαιο (0) του G.I.S. πάντως ήταν...αποκάλυψη :-D
Τίιιι σχέση έχεις εσύ με τους Δραματουργούς των Γιανν; Εεε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχέση φιλίας κι αγάπης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, καλά. Εγώ εχω μόνο το χνουδωτό κουκλάκι Γιανν. Δεν ξέρω κανέναν τους προσωπικά, απλά εκτιμώ την προσφορά τους στην ΕΛτΦ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω και χνουδωτό κουκλάκι Μέγα Κθούλου.