Είν' Αρρώστια Τα Τραγούδια...

...τι να πεις, βρες αγάπες άλλες, φως μου, να χαρείς.

Αυτά είναι τα τραγουδάκια μου, όσα δηλαδή κατάφερα να ηχογραφήσω, τα υπόλοιπα τα ξέρουν μόνο οι φίλοι δια βοής και κιθάρας. Ακούστε τα, τραγουδήστε τα, στείλτε τα στη Eurovision. Η αναπαραγωγή όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλά επιβάλλεται - απλώς κάντε, σας παρακαλώ, μία αναφορά στο δημιουργό, για κάτι τέτοια ζούμε εμείς οι καλλιτέχνες.

1) Οι Γότθοι είναι το δικό μου Άξιον Εστί. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια μου. Πρόκειται για το sequel του Κοινωνικού Συμβολαίου, ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο Reloaded, ας πούμε, από εκεί που σταμάτησε ο Ρουσσώ μέχρι εκεί που τελειώνει ο δυτικός πολιτισμός. Συνιστάται για επανιδρυτές κράτους, καταπατητές οικοπέδων της Ανατολικής Αττικής και συμβούλους επικρατείας. Γράφτηκε την Άνοιξη του 2003 και ηχογραφήθηκε ένα απόγευμα του 2006 χωρίς πρόβες, χωρίς προετοιμασία, χωρίς τίποτα. Παίζει τα μισά όργανα και σώζει την παρτίδα με τις ιδέες του ο Μάριος. Οι στίχοι εδώ. Αν θέλετε να κατεβάσετε στον Η/Υ σας το τραγούδι σε mp3, από εδώ.

2) Έγραψα τη σκαριμπικοκαβαφική CIA το 2002, αφότου διάβασα το καταπληκτικό βιβλίο των Μαρκέτι & Μαρκς. Τη σκάρωσα ζαλισμένος ακόμα από τους ατμούς του βιβλίου. Ο αρχικός της τίτλος ήταν: Σαν Βγεις Στον Πηγαιμό Για Την Ιθάκη, Φρόντισε Να Μην Πέσεις Στην Τουριστική Σαιζόν. Την ηχογράφησα το 2006, το επόμενο απόγευμα που ηχογραφήθηκαν οι Γότθοι, επίσης χωρίς πρόβες και προετοιμασία. Ενδείκνυται για διοργανωτές Ολυμπιακών Αγώνων, υποκλοπείς λογισμικού Vodafone και εμπνευστές του σλόγκαν Live Your Myth In Greece. Παίζει τα μισά όργανα και καθίσταται ανεκτίμητος ο Μάριος. Οι στίχοι εδώ. Αν θέλετε να κατεβάσετε στον Η/Υ σας το τραγούδι σε mp3, από εδώ.

3) Η Βιολογιστική γράφτηκε μόνη της μέσα σε είκοσι λεπτά το 2003. Η ίδια ήταν που θέλησε να γίνει ζεϊμπέκικο, εγώ προσπάθησα να την αποτρέψω αλλά δεν τα κατάφερα. Έχει πολύ Προυστ μέσα της, Αναζητώντας Τον Χαμένο Χρόνο και δε συμμαζεύεται, με σαφείς κοινωνικοφιλοσοφικές προεκτάσεις. Η ηχογράφησή της έγινε το καλοκαίρι του 2006 σ' ένα στούντιο στον Πειραιά και έμεινε ημιτελής: σταματήσαμε να ηχογραφούμε όταν πια κοντεύαμε να πεθάνουμε από τη ζέστη. Απαραίτητη για μέλη της Βουλής των Εφήβων, εγγυητές της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και ντοπαρισμένους πρώην Ολυμπιονίκες. Κεντάει στο πιάνο και διαπρέπει φωνητικά η Σοφούλα. Οι στίχοι εδώ. Αν θέλετε να κατεβάσετε το τραγούδι στον Η/Υ σας σε mp3, από εδώ.

Αν ξαναβρώ στο μέλλον κέφι, στούντιο και ηχολήπτη γάτο, θα ηχογραφήσω κανένα τραγουδάκι ακόμα.

(κλικ στο POSTS και διαλέγετε τραγούδι)


Subscribe Free
Add to my Page

(Τα 'χω κάνει σωστά; Δουλεύει αυτό το μαραφέτι;)

14 σχόλια:

  1. Το μαραφέτι δουλεύει κατά τα προβλεπόμενα. Μάλιστα συνεργάζεται σωστά με τον Google Reader (και όποιο άλλο πρόγραμμα ανάγνωσης).

    Για τη CIA σκέφτομαι πως θα μπορούσε επίσης να ονομάζεται «Το προξενιό του Ηλία».

    Τολμώ να ρίξω και την ιδέα να γυριστεί ταινία, μικρού μήκους έστω. Τίτλος «Η Σαραντάρα και ο Πρωτάρης».

    Με την ΕΛΑΣ στο ρόλο της Αν Μπάνκροφτ και τη ΣΙΑ στο ρόλο της Κάθριν Ρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...κέφι, στούντιο και ηχολήπτη γάτο, θα ηχογραφήσω κανένα τραγουδάκι ακόμα."
    Το μόνο εύκολο (!)

    Κι ετούτη εδώ...δώρο :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε μπας και είσαι ο Ηλίας Ανδριόπουλος; (Καλά, καλά μη βαράς. Πλάκα έκανα.)

    Μου άρεσε πιο πολύ η CIA. Ισχύει για όλα τα τραγούδια, αλλά ειδικά αυτό μου φάνηκε σαν πορτούλα διαφυγής από το βασίλειο της κοινοτοπίας. Μπράβο Elias.
    *

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακίνδυνε, ένας εναλλακτικός τίτλος για την ταινία θα μπορούσε να είναι «Απόδραση Από Τον Κορυδαλλό». Με την ΕΛΑΣ στο ρόλο της ΕΛΑΣ και τη CIA στο ρόλο του ελικοπτέρου.

    ΑΑ, είσαι ο μάνατζερ που έψαχνα τόσα χρόνια! Έχεις ιδέες και βρίσκεις τις λύσεις στο λεπτό! Θες να με αναλάβεις, να γίνεις ο Ψινάκης μου; Θα τα κονομίσουμε χοντρά, είναι απλά τα πράματα, όπως λέει η συνταγή του Ζαμπέτα για σουξέ και γρήγορα κέρδη:
    Πάρε πιανίστα μανιακό
    Τραγουδιστή φευγάτο
    Ντράμερ περιθωριακό
    (Μπασίστα σχιζοφρενικό)
    Και ηχολήπτη γάτο.

    Κουκ, μέσ’ στο μυαλό μου είσαι, έτσι σκεφτόμουν όταν έγραφα τη CIA. Η εμπειρία του τουρίστα στις αφυδατωμένες διακοπές του, χωρίς καμία αίσθηση περιπέτειας, ανακάλυψης, ρίσκου, χωρίς καν τη σεμνότητα του προσκυνητή, είναι σεξ με φουσκωτή κούκλα. Κάπως έτσι κερδίζεις όλο τον κόσμο και χάνεις την ψυχή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν πολύ ωραία τα τραγούδια σου, αν τους βάλεις και λίγη δίκασση, καμμιά παραμόρφωση στη φωνή θα είναι τέλεια! :pPpP

    Σοβαρά, όμορφα είναι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χα χα καταπληκτικό
    πάνω που θα πρότεινα να κάνετε τους Θερινούς Κολυμβητές
    είδα ένα επαναστατικό επίπεδο, μια εσάνς Δεληβοριά και μια φλογέρα κατάτι Θεοδωράκικη...απολαυστικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Δεν πίνω από το μπιμπερό του Ντιντερό."

    Τι στίχος- και δεν είναι ο μόνος! Εύγε Elias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μερσί Stassa, Gasireu & Thas.
    Μη με παινεύετε όμως τόσο πολύ. Φοβάμαι όταν με παινεύουν - μετά συνήθως έρχονται και μου ζητάνε δανεικά.
    Ξανα-ευχαριστώ, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όχι ρε Elias...με σφάζεις! :-D :-D :-D

    Απλά άλλος ένας Creative Common (Δημιουργός...ο κοινός!!!).

    Άσε που πρέπει να κάνω και κανα δυό Κούβες πούρα μέχρι να κατέβω στο κλειδί του Ψινάκη (Η κατάταξη είναι Φάλαινες - Barry White - Ψινάκης!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν νομίζω να έχω ακούσει καλύτερες συνθέσεις τελευταία. Μου χάιδεψαν τα αυτιά, καλύτερα και από τον Δεκεμβριάτικο Σύριζα. Και με την ευκαιρία, φίλε Elias, να σου ζητήσω λίγα δανεικά. Ένα-δυο κατοστάρικα, με το μπαρδόν και με όλο το θάρος. Είσαι αηδόνι, αστέρι, αρχηγός. Και τρία κατοστάρικα, δεν θα αρνηθώ. Όποτε βολεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @AA
    Η σωστή κατάταξη νομίζω είναι: Φάλαινες - Barry White - Μελίνα Μερκούρη - Ψινάκης!

    @Thas
    Διαπιστώνω ότι έχεις αντικειμενικότητα και καλό γούστο. Δεν μπορώ να πω "όχι" σε ανθρώπους με άδολη αγάπη για την τέχνη. Στείλε μου το λογαριασμό σου και, κομμάτια να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. :-D...Καλό. Ίσως μπορούμε να το επεκτείνουμε καθώς μου έρχεται στο μυαλό και η Σωτηρία Μπέλου. Οι δύο πρώτες θέσεις όμως είναι αδιάσειστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όπα, όλοι οι φιλότεχνοι!
    Πάρε κι εσύ κάτι, φίλε μου. Κι ας μην εκφράστηκες με πλήρη αυθορμητισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.