Λόγος Ύπαρξης

Update: Δεν ισχύει πλέον τίποτα από τα παρακάτω! Μπορεί να ξεκίνησα αυτό το μπλογκ για να γράψω σκέψεις & πληροφορίες για τα έργα του Φίλιπ Ντικ, όμως στην πορεία ο λόγος ύπαρξής του άλλαξε. Θέλησα να γράψω τα διηγήματά μου, τα τραγουδάκια και τα στιχάκια μου, κάποιες σκέψεις που κρίνω ως αξιόλογες, κάποια από αυτά που παρήγε η αφεντιά μου, ώστε να μείνουν στην αιωνιότητα (= όσο ζήσει το www.blogger.com). Μαρτυρία για έναν άνθρωπο που πέρασε, σκέφτηκε κάποια πράγματα, έγραψε πέντε τραγουδάκια, πέντε κείμενα κ.λπ.


Το blog αυτό δημιουργήθηκε για καθαρά ωφελιμιστικούς λόγους.
Κατά καιρούς θέλω να εξηγήσω σε διαφόρους το έργο του Philip K. Dick, να τους δώσω σχετικές πληροφορίες καθώς και διαφορετικές οπτικές γωνίες για την κατανόηση των εμπνεύσεών του. Είναι όμως τόσα πολλά αυτά που πρέπει να τους πω!... Πιο απλό να τους δείχνω αυτή τη σελίδα ώστε να κάνουν ένα αρχικό homework. Γλιτώνω χρόνο.
Πάει να πει ότι σταδιακά θα δημοσιεύσω εδώ όλο το υλικό που έχω συγκεντρώσει για τον σκοτεινό συγγραφέα από την ηλιόλουστη Καλιφόρνια. Στο υλικό αυτό περιλαμβάνονται και οι σχετικές προσωπικές μου σκέψεις. Το αρχικό ερέθισμα για την ενασχόλησή μου με το έργο του PKD υπήρξε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Darko Suvin που δημοσιεύτηκε στους "Δραματουργούς Των Γιανν".

Τα post δεν έχουν χρονολογική σειρά Ο αναγνώστης θα πρέπει να δουλέψει με τα "Περιεχόμενα" και να πάει κατ' ευθείαν στο θέμα που τον ενδιαφέρει

Εγκαταλειφθήσα ιδέα, γιατί πάτε και σχολιάζετε στο τελευταίο post!
Υπάρχει αναλυτική βιογραφία του PKD, κριτική και σχόλια για κάθε βιβλίο του, άφθονο υλικό επάνω στα θέματα που προκύπτουν από το έργο του, καθώς και πολλά άλλα. Η φιλοδοξία μεγάλη, ο διαθέσιμος χρόνος ελάχιστος, οπότε αναγκαστικά αυτό το blog θα πρέπει να κατανοηθεί ως έργο ζωής.

5 σχόλια:

  1. Μπορεί να σχολιαζουμε στα τελευταία ποστ, αλλά εντρυφούμε και στα βάθη...
    (ήθελα να το γράψω παλιότερα αυτό το σχόλιο, αλλά τώρα το αποφάσισα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα σχόλιο που αφήνεται οπουδήποτε έχει και την έννοια «εδώ βρίσκομαι και σε διαβάζω», δεν είναι απαραίτητο να νομίζουμε ότι το σχόλιο σχολιάζει αποκλειστικά το ποστ στο οποίο αναφέρεται.
    (αυτό το σκέφτηκα τώρα δα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως επίσης και την έννοια: "Είμαι ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων Κολομβίας και σε προειδοποιώ".
    Μερσί για το υπόρρητο κοπλιμέντο. Άμα κάνεις τέτοια πράγματα, σημαίνει ότι είσαι γυναίκα που μπορεί να καταστρέψει ή να απογειώσει κάποιον, τρελή κι αδέσποτη, μπορείς να σκοτώσεις ή να αναστήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συνήθως ανασταίνω, αλλά οι αναστημενοι την κοπανάνε μόλις... αναστηθούν! LoL
    (η καταστροφή δεν είναι στις προθέσεις μου, το έχω αντιληφθεί από νωρίς ότι μπορώ και το ελέγχω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. με δυο λόγια, δηλώνω αρωγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.