Ερωτική Οικονομία

(Παλιότερες σκέψεις, που κολλάνε με την προηγούμενη ανάρτηση)

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται στην Ελβετία και κάποιοι στη Νέα Ελβετία▪ κάποιες γυναίκες γεννιούνται (ή γίνονται, ως ένα βαθμό) "όμορφες" και κάποιες άλλες "συνηθισμένες". Έτσι είν' η ζωή και πώς να την αλλάξεις;

Βέβαια, όλοι ξέρουμε - όλοι οι άντρες, τουλάχιστον - ότι η γυναικεία ομορφιά είναι ανταλλάξιμο εμπόρευμα. Αποτελεί πάγιο κεφάλαιο ορισμένων γυναικών, τοκίζεται δε με τα διάφορα γυμναστήρια, κομμωτήρια, καθώς και με τις κρέμες, τις βαφές και τις άλλες μυστήριες ουσίες που χρησιμοποιούν οι γυναίκες. Όλα αυτά είναι κάθε άλλο παρά σπατάλες στο βωμό της γυναικείας ματαιοδοξίας▪ αποτελούν επενδύσεις υψηλής απόδοσης, και η κάτοχος του ερωτικού κεφαλαίου υπολογίζει στην απόσβεση που θα κάνει. Μία ωραία γυναίκα δεν έχει μόνο 5% μεγαλύτερες απολαβές από μία γυναίκα μέτριας εμφάνισης▪ η συμβίωση μαζί της, η συνουσία, ακόμα και η απλή φιλική συνοδεία της, είναι υπηρεσίες επιπέδου που χρεώνονται extra.

Όμως πόσο ακριβώς κοστολογείται η γυναικεία ομορφιά; Την απάντηση μού την έδωσε η HELEXPRO (η εταιρεία που εξοπλίζει τους εκθέτες της HELEXPO) και όλα τα ακόλουθα ποσά είναι σε τιμές 2007: το σεξ με μία όμορφη γυναίκα κοστίζει κάπου € 50,00 περισσότερο απ' ό,τι με μία συνηθισμένη, ενώ η γυναικεία ομορφιά τιμολογείται στα € 3,13 την ώρα. Μάλιστα.

Το 2007 λοιπόν, πήρα στα χέρια μου έναν κατάλογο εξοπλισμού της HELEXPRO, όπου ανάμεσα στα φυτά εσωτερικού χώρου, τους προβολείς και τα laser-pointers, υπήρχε το εξής ενδιαφέρον πινακάκι:


Απλά Εμφανίσιμη Προωθήτρια
61.AAA.00001 / Promo Girl (4ωρη απασχόληση) / € 87,50
61.AAA.00002 / Promo Girl (6ωρη απασχόληση) / € 125,00
61.AAA.00003 / Promo Girl (8ωρη απασχόληση) / € 162,50

Ιδιαίτερα Εμφανίσιμη Προωθήτρια
61.AAA.00004 / Promo Girl (4ωρη απασχόληση) / € 112,50
61.AAA.00005 / Promo Girl (6ωρη απασχόληση) / € 150,00
61.AAA.00006 / Promo Girl (8ωρη απασχόληση) / € 187,50


"Promo Girls" ή "Προωθήτριες" (τι άχαρη λέξη! Λες και κάνουμε Βαλλιστική Πυραύλων), είναι αυτές οι κυρίες που στέκονται στα περίπτερα χαμογελαστές και σου προσφέρουν φυλλάδια. Μήπως όμως όλες οι γυναίκες δεν είναι "Promo Girls" κι εμείς οι άντρες δεν είμαστε "Promo Boys" ("Προωθητές"!) στην έκθεση της ζωής; Όλοι είμαστε αντικείμενα όχι υποκείμενα, αποτελούμε εξοπλισμό με κώδικα 61.ΑΑΑ.0000x και προωθούμε τον εαυτό μας, τον βγάζουμε καθημερινά προς επίδειξη και τον πουλάμε. Τα ρούχα που φοράμε, τα αστεία που λέμε, τα κοπλιμέντα που κάνουμε, οι ματιές που ρίχνουμε - όλα φυλλάδια του εαυτού μας. Η ζωή είναι HELEXPO.

Αν τώρα παρατηρήσετε τις διαφορές στις τιμές των αντίστοιχων κωδικών, θα δείτε ότι μειώνονται από € 6,25/ώρα σε € 4,17/ώρα και τελικά σε € 3,13/ώρα. Συμπεραίνω ότι αυτό το νούμερο, € 3,13/ώρα, είναι ένα κάτω όριο που χαρακτηρίζει την κοστολόγηση της γυναικείας ομορφιάς. Ας δούμε όμως κάποια ενδεικτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτή την χελεξπροσιανή προσέγγιση της ερωτικής οικονομίας:

- Η έξοδος σε κινηματογράφο με μία "όμορφη" γυναίκα (= 4ωρη ενοικίαση ερωτικού κεφαλαίου, κωδικός 61.ΑΑΑ.00004) κοστίζει € 25,00 περισσότερο απ' ό,τι με μία "συνηθισμένη" γυναίκα (κωδικός 61.ΑΑΑ.00001). Στην δεύτερη θα κεράσεις το εισιτήριο. Στην πρώτη θα κεράσεις το εισιτήριο, έναν καφέ πριν, ένα αναψυκτικό κατά τη διάρκεια, ένα ποτό μετά, καθώς και τη βενζίνη που θα ξοδέψεις για να την αφήσεις σπίτι της. Όλα συνολικής αξίας € 25,00.

- Το σαββατιάτικο σεξ με "όμορφη" γυναίκα (24ωρη χρήση ερωτικού κεφαλαίου, ας της δώσουμε τον κωδικό 61.ΑΑΑ.00007) κοστίζει 24 x € 3,13 = € 75,12 παραπάνω απ' ό,τι με "απλή" γυναίκα. Στη δεύτερη φτάνει να της κάνεις ένα λουλούδι δώρο. Στην πρώτη, πρέπει να κλείσεις το βασιλικό γεύμα που την κέρασες στο καλύτερο εστιατόριο της πόλης με ένα λουλούδι δώρο.

- Η συμβίωση με φορέα ιδιαίτερης γυναικείας ομορφιάς (= χρησικτησία ερωτικού κεφαλαίου, ας της δώσουμε τον κωδικό 61.ΑΑΑ.00008) κοστίζει 7 x € 75,12 = € 525,84 την εβδομάδα περισσότερο απ' ό,τι με φορέα απλής γυναικείας εμφάνισης. Το μήνυμα είναι σαφές: λουλούδια, συχνές βόλτες στο ΙΚΕΑ, έξοδος σχεδόν κάθε βράδυ, τακτικά δώρα και δωράκια, ταξίδια στο εξωτερικό, αλλιώς δεν πρόκειται να στεριώσει η σχέση με τη γυναικάρα των ονείρων σου.

- Ο γάμος με "ιδιαίτερα όμορφη" γυναίκα (= αγορά ερωτικού κεφαλαίου, ας της δώσουμε τον κωδικό 61.ΑΑΑ.00009) κοστίζει 365 x € 75,12 = € 27.418,80 το χρόνο περισσότερο απ' ό,τι ο γάμος με μία "απλή γυναίκα". Κάτι που σημαίνει πως αν ο αγοραστής της ομορφιάς δεν έχει κι αυτός άυλες αξίες να αντισταθμίσει (π.χ. αντρική ομορφιά, κοινωνικό κύρος, αναγνωρίσιμο όνομα κ.α.), ο γάμος με κάτοχο ιδιαίτερου ερωτικού κεφαλαίου είναι ένα προϊόν που καταναλώνεται μόνο από τις ανώτερες τάξεις. Beauty is in the wallet of the beholder.



Ιδιαίτερα εμφανίσιμη προωθήτρια και αγοραστής ανώτερης εισοδηματικής τάξης σε συμβολαιοπραξία προς αγορά ερωτικού κεφαλαίου (κωδικός 61.ΑΑΑ.00009). Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.


Τέλος, Εγώ Πληρώνω Τα Μάτια Που Αγαπώ: ένα προγραμματάκι μέτρησης ομορφιάς. Βάζεις μία φωτογραφία προσώπου, το πρόγραμμα υπολογίζει ακριβώς πόση ομορφιά περιέχεται σ' αυτό, οπότε έχεις και μία καλή εκτίμηση για τα χρήματα που σου μέλλει να πληρώσεις. Ο απαραίτητος οδηγός για την κατάρτιση του κοινού προϋπολογισμού. Εγώ Πληρώνω Τα Μάτια Που Αγαπώ, ειδικό για νιόπαντρους, ερωτευμένους και ιδεαλιστές. Επειδή οι ωραίοι έχουν χρέη.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/8/09

    Ή έχεις κέφια τελευταία, ή πέρασες μεγάλη απογοήτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Δύτη, γενικώς μη με παίρνεις πολύ στα σοβαρά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/8/09

    Ναι, θυμάμαι το εγχειρίδιο χρήσης!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες με απλοϊκό, αλλά η δεύτερη ανάρτηση περί γουέστερν (αν και είμαι φαν του είδους) με κούρασε και φοβάμαι δεν μπόρεσα να αποκομίσω τίποτα απ' όσα προσέφερες στα πλαίσιά της.

    Αυτήν εδώ την ανάρτηση, όμως, την απόλαυσα από κάθε δυνατή άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε βαριέσαι. Διάχυτες σκέψεις ήταν και δεν έχω τον απαιτούμενο εγκέφαλο αυτήν την εποχή για να τις σουλουπώσω σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενδιαφέρομαι για 48ρη χρήση του Μπραντ Πιτ, μήπως ξέρετε τον κωδικό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαμίες; Ή αφραγκιές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια ψιλοπαράνοια που κουβαλάω και εντείνεται κάθε πανσέληνο. Η δική μου περίοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "That too shall pass"...

    (Μήπως είναι οι Περσίδες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.