Φωνή Λαού

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο λαός ψήφισε προοδευτικά, έστειλε ηχηρό μήνυμα στα συμφέροντα και σε όλους αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, και επέλεξε τα αγαπημένα του ντίκεια βιβλία:

Στην πρώτη θέση το "Ubik", το μυθιστόρημα που έχει γενικά αναδειχθεί ως το δημοφιλέστερο του αμερικανού συγγραφέα. Ισοψηφεί μαζί του με 13 ψήφους το αγαπημένο βιβλίο του John Lennon, ο απόλυτος εφιάλτης, το μυθιστόρημα που το διαβάζεις και δεν το ξεχνάς ποτέ στη ζωή σου, τα "Τρία Στίγματα Του Πάλμερ Έλντριτς".
Και τα δύο έργα ουσιαστικά περιγράφουν τον ίδιο εφιάλτη. Ο "Πάλμερ Έλντριτς" όμως σε αφήνει με την αίσθηση του παγιδευμένου, ενώ το "Ubik" δίνει μία διέξοδο - και είναι γραμμένο με αυτό το αδιόρατο, σουρεαλιστικό χιούμορ. Τελειώνεις το ένα και ανακαλύπτεις ότι το στομάχι σου είναι σφιγμένο, τελειώνεις το άλλο και φωνάζεις: "Νέα πιστωτική κάρτα Ubik! Με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς, χωρίς προϋποθέσεις έκδοσης και χωρίς πιστωτικό όριο! Μερικά πράγματα είναι ανεκτίμητα, ένα από αυτά και η κάρτα Ubik! Κανένας κίνδυνος αν ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης".

Στη δεύτερη θέση με 10 ψήφους έχουμε το "Κυλήστε Δάκρυά Μου, Είπε Ο Αστυνόμος", ένα από τα μεγαλύτερα best-sellers του PKD, μαζί με το "Ηλεκτρικό Πρόβατο" που σύντομα θα βγει και σε κόμικ. Μάλλον αναμενόμενο το αποτέλεσμα αυτό.

Στην τρίτη θέση ισοψηφούν η "Θεϊκή Εισβολή" (δεν το περίμενα, φανταζόμουν ότι θα πήγαινε άπατο), ο "Άνθρωπος Στο Ψηλό Κάστρο" και το "VALIS" (περισσότερα περίμενα), όλα με 9 ψήφους.

Στην τέταρτη θέση με 7 ψήφους βρίσκουμε το "A Scanner Darkly" και το "Radio Free Albemuth", που ακόμα περιμένουμε τη μεταφορά του στον κινηματογράφο.

Μόνη με 6 ψήφους η "Προτελευταία Αλήθεια", το βιβλίο απ' το οποίο έκλεψε ο Κουστορίτσα το θέμα στο Underground.

Κατόπιν, με 5 ψήφους, έπεται ο "Λαβύρινθος Θανάτου", η "Μετενσάρκωση Του Τίμοθυ Άρτσερ" και κάποιοι εξωκοινοβουλετικοί.

Πήραν 4 ψήφους το "Εμείς Οι Αρειανοί" (γιατί τόσοι λίγοι, ρε παιδιά;), ο "Dr. Bloodmoney" και το "Now Wait For Last Year".

Τέλος, ο "Αντίστροφος Κόσμος" εντυπωσίασε μόνο 3 αναγνώστες του μπλογκ. Κακώς. Για ξαναδιαβάστε τον, σας παρακαλώ πολύ.

Εσύ (ναι, σ' εσένα μιλάω, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις) πόσα βιβλία του Philip K. Dick διάβασες σήμερα; Πόσα; Κάνε την αυτοκριτική σου, ανάλαβε τις ευθύνες σου και τρέχα αμέσως να επανορθώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.