Βρέθηκε Ο Timothy Archer!

O επίσκοπος Timothy Archer είχε πάθει εμμονή με τα κείμενα των Ζαδοκιτών που βρέθηκαν στην έρημο της Ιουδαίας. Στη μετάφρασή τους επανερχόταν ξανά και ξανά η περίεργη λέξη "anokhi", που στα Εβραϊκά σημαίνει "εγώ" ή "εγώ είμαι". "Anokhi" στην προχριστιανική Θεία Ευχαριστία, "anokhi" σε συνδυασμό με τη Θεία Παρουσία... φαινόταν ότι ήταν ένας όρος-κλειδί γι' αυτήν τη Γνωστική πίστη που σμίλεψε τον επερχόμενο Χριστινισμό.

Και ξαφνικά μια μέρα ο Timothy Archer κατάλαβε ότι το "anokhi" δεν είναι ένας φιλοσοφικός όρος, αλλά κάτι πολύ πιο απτό: ένα ψυχεδελικό μανιτάρι! Αυτό κοινωνούσαν οι Ζαδοκίτες και γίνονταν ένα με τη Θεότητα. Αυτό ήταν η Θεότητα. Ο επίσκοπος Timothy Archer ξεκίνησε αμέσως για την έρημο της Ιουδαίας και την Ερυθρά Θάλασσα, να βρει αυτό το χριστιανικό μανιτάρι. Δε γύρισε ποτέ και, κατά τα φαινόμενα, δεν ανακάλυψε αυτό που έψαχνε.

Κάποιος άλλος όμως ήταν πιο τυχερός! Βρήκα στο YouTube τη μαρτυρία ενός Αμερικανού που στα 18 του βαφτίστηκε Ορθόδοξος, μπήκε σε μοναστήρι και το εγκατέλειψε λίγα χρόνια αργότερα για να γίνει σαμάνος. Νόμιζα πως η ταύτιση του Χριστού με ένα μανιτάρι ήταν ιδέα του Philip Dick, μέχρι που το άκουσα και από τα χείλη του πρώην μοναχού: "Jesus is a mushroom!"
Φαίνεται πως κάποια σαμανιστική παράδοση υπάρχει εδώ, την οποία αναπαρήγαγε ο Dick στο τελευταίο βιβλίο του. Ακούστε κι εσείς την ομολογία του πρώην ομόδοξού μας:
εδώ 1
εδώ 2
εδώ 3
εδώ 4
Μήπως άραγε αυτός είναι η πραγματική μετενσάρκωση του Timothy Archer;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.