Ένας Άλλος Λούκυ Λουκ Είναι Εφικτός

Μια φορά κι έναν καιρό, στην Άγρια Δύση βασίλευε το χάος, η διαφθορά και η ανομία της κεντροδεξιάς διακυβέρνησης.


Οι πολιτικοί ταγοί – νεκροθάφτες των λαϊκών δικαιωμάτων, καταλήστευαν τη δημόσια περιουσία και τις τσέπες των φορολογουμένων…… κι ακουμπούσαν όλο αυτό το χρήμα σε διαπλεκόμενους, golden boys των MME, golden καλόγερους του Βατοπεδίου κι άλλα εξωθεσμικά οικονομικά κέντρα.Μάταια ο κόσμος αναστέναζε και ζητούσε δικαιοσύνη. Οι σοσιαλιστές, εκφραστές του λαού και φωνή των μη προνομιούχων, είχαν κλειστεί στη φυλακή της εκλογικής καταβαράθρωσης πληρώνοντας το αμαρτωλό τους παρελθόν – αλλά και τους εσωτερικούς τους διχασμούς: από τη μια, το ρεύμα του εμπαθούς Βενιζέλου, με προσωπικές φιλοδοξίες που καθόλου δεν έκρυβε…


… από την άλλη, το ρεύμα των εκσυγχρονιστών του Σημίτη, αρχιερείς της διαπλοκής και της δημιουργικής λογιστικής.


Τέλος, υπήρχε και ένας που αποτελούσε ρεύμα από μόνος του.Χειρότερα δε γινόταν... Στα δύσκολα όμως είναι που αναδεικνύονται οι πραγματικοί ηγέτες, οι καταλύτες της αλλαγής, αυτοί που βλέπουν στο μέλλον, που έχουν καινοτόμες ιδέες, όραμα να αναστήσουν το Κίνημα… Και ο Θεός έπλασε τον Γιώργο Παπανδρέου.Αποφασιστικός και αταλάντευτος, ο Γιώργος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με θαρραλέες κινήσεις έσβησε τις έριδες που κατέτρωγαν τις σάρκες της παράταξης. Κατ’ αρχήν, έβαλε χαλινάρι στην αμετροέπεια του Βενιζέλου.


Κατόπιν, φρόντισε να ξεσκαρτάρει τα βαρίδια της παράταξης.


Τέλος, η αυτοκάθαρση του Κινήματος προχώρησε στα φαντάσματα του παρελθόντος κι ο Σημίτης πήρε πόδι από το Επικρατείας.Η νέα διακυβέρνηση έγινε πραγματικότητα! Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη ξαναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της κι ο Γιώργος ύψωσε τον ήλιο τον πράσινο στον ουρανό της Άγριας Δύσης. Η μεγάλη αυτή επιτυχία του λαού και των γνήσιων αντιπροσώπων του σφραγίστηκε με ένα jazz κομμάτι, The Blue Blues (Το Μπλουζ των Μπλε):

Οι Μπλε τρομάξανε
Χρώμα αλλάξανε
Ο Παπανδρέου μας άφησε γεια
Τώρα συνέδριο
Ημιυπαίθριο
Βαράει διάλυση η Δεξιά.

Τον είχαν ξεγραμμένο
Λέγαν, "χαρτί καμένο"
Και τον χλευάζανε στα ΜΜΕ
Μ' αυτός τους φέρνει τούμπα
Κι από την κωλοτούμπα
Χάσαν τον μπούσουλα τώρα οι Μπλε.
Ο ηγέτης έφτιαξε αμέσως επιτελείο με άξια και άφθαρτα πρόσωπα για να υλοποιήσει τα αντιεξουσιαστικά του οράματα. Κάλεσε επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους…


…προσέγγισε ενεργές ομάδες πληθυσμού προκειμένου να ψηλαφίσει μαζί τους νέους τρόπους κοινωνικής δραστηριοποίησης…


(κάποιοι είχαν λόγους να είναι δυσαρεστημένοι από την καινούργια τεχνοκρατική εξέλιξη των πραγμάτων)… ενώ η ποσόστωση εμπλούτισε τις τάξεις της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης με την αφρόκρεμα του γυναικείου στελεχιακού δυναμικού.Οι αντιεξουσιαστές έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά, σαν ατσάλινο τείχος που αλύγιστο ορμάει στα πεδία των τίμιων μαχών. Έπρεπε ν’ αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας του κράτους, ώστε να γίνει αρωγός του πολίτη και υπηρέτης των συμφερόντων του, για τη ριζική καταπολέμηση της αναξιοκρατίας, της σπατάλης και του κομματισμού.(Κάποιοι φυσικά έχασαν το τρένο της καινούργιας αντιεξουσιαστικής εξέλιξης των πραγμάτων κι απέμειναν να λένε τον πόνο τους στα κανάλια και στις τηλεοράσεις)


Σοσιαλισμός, όχι βαρβαρότητα! Με τη νέα διακυβέρνηση, η αδιαφάνεια κι η αρτηριοσκλήρωση της κεντροδεξιάς θάφτηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Όλα ήταν υπέροχα και αντιεξουσιαστικά, μέχρι που μια μέρα έσκασε μύτη ο μεγαλύτερος εχθρός της τεχνοκρατίας: το βαθύ ΠΑΣΟΚ.


Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Οι βαθιές δομές του Κινήματος απαίτησαν να επιβάλλουν το δικό τους σκοπό στο εξουσιαστικά αντιεξουσιαστικό εγχείρημα και να χορέψουν στο ταψί τους πυλώνες της νέας διακυβέρνησης.Και η μάχη για έναν σοσιαλισμό με ανακυκλώσιμα υλικά συνεχίζεται ακόμα… Δεν ξέρω να σας πω την κατάληξη, κανείς δεν την ξέρει. Άφθονοι οι εξωτερικοί εχθροί αλλά και οι πεμπτοφαλαγγίτες. Μπορώ μόνο να καταθέσω λίγες jazz συγχορδίες για να τονώσω το ηθικό του Κινήματος στο δύσκολο έργο που επωμίσθηκε:

Δίχως ΜΜΕ, κουμπάρους
Δε χρωστάμε σε κανέναν
Διαδίκτυο και jazz αισθητική
Μ’ αρχηγό Διαμαντοπούλου
Καστανίδη, Σπύρο Βούγια
Που είν’ οι μάνες του λαϊκού στρατού…
(ηθικοί αυτουργοί: JustAnotherGoneOff & lazopolis)

16 σχόλια:

 1. Χαχαχαχα, το είχα πει και το έκανες για τον Κουλούρη. Ευχαριστώ για τα credits, άψογο το ποστ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και φυσικά, ο Σημίτης σκίζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 1+ στον Σημίτη και από μένα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πραγματικά respect όμως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Είσαι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, ΦΟΒΕΡΟΣ, και ΑΠΑΙΧΤΟΣ!!!!!!!
  Πέθανα στο γέλιο....(ειδικά με τις λεπτομέρειες... των τραγουδιών της γαλάζιας γενιάς... μέσα στο σαλουν..)

  Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχα
  χαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πράγματι, ο Σημίτης βγήκε πετυχημένος! Έχει φωτογένεια, ο άνθρωπος, και γράφει καλά.

  Κατά τ' άλλα εντάξει, απλώς κάνουμε και κανένα καλαμπούρι πού και πού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος14/10/09

  Αριστούργημα, όπως συνήθως. Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Ηλίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φίλε είσαι άπαικτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εμπνευσμένο!
  Hats off :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Elias, επειδή έχει φθαρεί υπερβολικά το αστείο με τον Μάρεη Περάχια γι αυτό ήταν τόσο πετυχημένο που βρήκες το καινούριο alter ego του Σημίτη. Προβλέπω νέο γύρο -και για χρόνια- στο διαδίκτυο, ο Γκοσινύ ήξερε τον Σημίτη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αμάν ρε, "άπαιχτος" και "άψογος"!...
  Θα με υποστηρίξετε, τουλάχιστον, τώρα που βάζω υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. σόρυ κι όλας, αλλά κατεβαίνει ο Πανίκας, χελόου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είσαι για δέσιμο λέμε (θα γελάω για καμιά βδομάδα τουλάχιστον)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος15/10/09

  το καημένο το ρηχό Πασοκ απειλείται από το βαθύ γιατί ως γνωστόν μονό το στα βαθειά ενδημούν τα C4i κάτι πολύ επικίνδυνα μαλάκια που κάνουν ακόμα και τους μαχητικούς πολεμίους της «από δω και πέρα διαφθοράς» να τρέμουν διότι παρότι γαλουχημένοι με αληθινή την έκφραση των λαϊκών στρωμάτων και κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα ο Mr. HydeNeonakis μπορεί πάρα τα χρόνια ψυχανάλυσης να εμφανιστεί αίφνης ως μαγικό είδωλο. Θα είχε πάρα πολύ πλάκα αν δε το ζούσαμε, αλλά έτσι κι αλλιώς εγώ προτιμώ τον Edika , εσείς που πιστεύεται ότι η Φώφη & η Άντζελα είναι οι εκφραστές των μη προνομιούχων μην χάσετε το νέο τεύχος του Karl Barks με super προσφορά ένθετο «Βασικές αρχές του Karl Marx», όνειρα γλυκά και άμα σας ξυπνήσει ο Χρυσοχοιδης θα είναι για καλό (εδώ τόσα έκανε για την ασφάλεια των Ολυμπιακών). Α και μην ξεχνάτε μια δόση Παγκαλος ( συνδυασμός που σκοτώνει πρώην ΚΚΕ , πρώην δελφίνος , νυν αντιπρόεδρος = τζάμι) την ημέρα τη λογική κάνει πέ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.