Άρωμα Ασίας 2

Τώρα που γράφω (24/3/20), επισήμως η Ταϊλάνδη είναι στα 722 κρούσματα, 1 νεκρό (αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια), κλειστά σχολεία "για άλλες 22 μέρες", "μείνετε σπίτι", "αποφεύγετε τις επαφές" κ.λπ. Ας δούμε λίγη από την εμπειρία της χώρας με τον ιό:

- Η ταϊλανδική χούντα κυβέρνηση βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει τον όλο και αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων: την προσευχή. Σε πανεθνική τηλεοπτική μετάδοση. Επισήμως για "ανύψωση ηθικού" του ανήσυχου κόσμου, πάντως ο αρχηγός του (κάθε άλλο παρά) Δημοκρατικού Κόμματος ομολογεί: "Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέθοδο, είτε επιστημονική είτε υπερφυσική"

- Η αντίστοιχη Ελένη Μενεγάκη της Ταϊλάνδης δηλώνει: "τα πνεύματα θα προστατέψουν τη χώρα από τον ιό"

- Ο (μεγαλοεργολάβος) υπουργός Υγείας βρήκε αποδιοπομπαίο τράγο για την έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα: τους βρωμιάρηδες δυτικούς, που δε φοράνε μάσκα και δεν πλένονται.

- Εντωμεταξύ, χιλιάδες φτωχοί Λαοτιανοί και Βιρμανοί εργάτες, που είχαν μεταναστεύσει Ταϊλάνδη να βρουν δουλειά, συνωστίζονται μαζικά να ξαναγυρίσουν στις χώρες τους

ΥΓ κατόπιν εορτής: Κατά τη διάρκεια του γραψίματος και της δημοσίευσης του παραπάνω κειμένου, η Ταϊλάνδη επισήμως ανέβηκε στα 827 κρούσματα και 4 νεκρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.