Σαν Παλιό Σινεμά

Δύο ακόμα ταινίες βασισμένες σε έργα του Φίλιπ Ντικ!

1) Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η ταινία θα βγει στις αίθουσες το 2010: πρόκειται για το The Adjustment Bureau με πρωταγωνιστή τον Matt Damon, το οποίο θα "βασίζεται" σε κάποιο διήγημα του Φίλιπ Ντικ - κρίνοντας από τον τίτλο, αυτό θα πρέπει να είναι το Adjustment Team (1954), ένα διηγηματάκι από τις αρχές της συγγραφικής του καριέρας, το οποίο ήδη έχει κλέψει ο Alex Proyas για να κάνει το Dark City (1998).
Προς στιγμήν ξέρουμε ελάχιστα για το The Adjustment Bureau, σε διάφορα άρθρα παρουσιάζεται ως ταινία ΕΦ, ως περιπέτεια δράσης, ως ρομαντική περιπέτεια ή ως όλα αυτά μαζί. Άντε να δούμε...

2) Η μεγάλη είδηση είναι ότι μεταφέρεται στον κινηματογράφο ένα από τα πιο ωραία μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, το Flow My Tears, The Policeman Said! Να και μία αρχική ανακοίνωση εδώ. Θα κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι το 2011 να μας ανοίξει η όρεξη, και θα απολαύσουμε την ταινία πιο ώριμοι και πιο σοφοί.

Πρέπει επίσης να δούμε και το Screamers: The Hunting - κάποιου είδους συνέχεια του αρχικού Screamers, που βγήκε στις αίθουσες τον περασμένο Φλεβάρη. Ίσως να μην είναι και η καλύτερη ταινία όλων των εποχών, όμως έχουμε χρέος να παρακολουθήσουμε όλες τις ταινίες που βασίζονται σε έργα του Ντικ.

Υποτίθεται επίσης ότι συνεχίζονται (αιωνίως...) τα γυρίσματα για το κινηματογραφικό Ubik, καθώς και για το The Owl In Daylight (ταινία που θα βασίζεται στο τελευταίο ημιτελές μυθιστόρημα του Φίλιπ Ντικ), ενώ από μέρα σε μέρα θα γνωστοποιηθεί, υποτίθεται, και η ημερομηνία της πρεμιέρας του κινηματογραφικού Radio Free Albemuth. Από ανακοινώσεις καλά πάμε, αποτελέσματα δε βλέπουμε...

Εδώ όλες οι ταινίες που βασίζονται σε έργα του Φίλιπ Ντικ ή εμπνέονται από αυτά ή τα μεταφέρουν πιστά στη μεγάλη οθόνη ή τα κλέβουν ασύστολα ή, γενικώς, δε θα υπήρχαν αν δεν υπήρχε ο Φίλιπ Ντικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.