Άρωμα Ασίας 4

Τώρα που γράφω (6/4/20), η Ταϊλάνδη επισήμως είναι στα 2169 κρούσματα και 23 νεκρούς (τα νούμερα σίγουρα δεν είναι αληθινά) από τον ιό, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 ως τις 04:00, στρατός κι αστυνομία στους δρόμους, τα πάντα κλειστά, μέχρι 2 χρόνια φυλακή για όποιον διαδίδει fake news. Λίγη από την εμπειρία της χώρας με τον ιό:

Το σκίτσο του Stephff από εδώ



- ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Τρεις Ρώσοι τουρίστες βρίσκουν κατάλυμα σε βουδιστικό ναό. Μείναν παγιδευμένοι στην Ταϊλάνδη, τους τέλειωσαν τα λεφτά, οπότε τους προσέφεραν κατάλυμα οι μοναχοί στο ναό και τους συντηρούν οι ντόπιοι. Μπράβο τους.
Είναι πολλοί οι τουρίστες που παγιδεύτηκαν στην Ταϊλάνδη και δεν μπορούν να γυρίσουν στις χώρες τους.

- ΑΤΙΤΛΟ
Άντρας θετικός στον κορωνοϊό φτύνει άγνωστό του καθώς αγόραζαν εισιτήριο για το τρένο, κατόπιν καταρρέει μέσ' στο τρένο και πεθαίνει επιτόπου από τον ιό. Αδυνατώ να βρω τίτλο. 

- ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ?
Κοντά 200.000 ιατρικές μάσκες με προορισμό τη Γερμανία "κατασχέθηκαν" στην Μπανγκόκ καθώς άλλαζαν αεροπλάνα κι οδηγήθηκαν στις ΗΠΑ, καταγγέλει ο Andreas Geisel, κυβερνητικός αξιωματούχος του κρατιδίου του Βερολίνου: "μέθοδοι Άγριας Δύσης, πράξη πειρατείας". Η αμερικάνικη εταιρεία που για λογαριασμό της κατασκευάστηκαν οι μάσκες το αρνείται. Ίσως διαδίδω fake news και πάω 2 χρόνια φυλακή


- ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ
Αυτά δεν είναι fake news: η χούντα κυβέρνηση της χώρας κάνει τη μια εγκληματική αστοχία μετά την άλλη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στις 3 Μαρτίου απαγόρευσε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες, όμως συνέχισαν οι αγώνες μποξ σε στάδια συμφερόντων του στρατού. Εντωμεταξύ, η μαριονέτα των στρατιωτικών ο βασιλιάς της χώρας κάνει ντόλτσε βίτα στη Γερμανία με τους υπηρέτες και τους φίλους του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.