KKE Generator (v1.0)

Σήμερα μία σούπερ προσφορά του ιστολογίου ειδικά για τους αριστερούς μας φίλους: KKE Generator (v1.0)

Ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, η αστική τάξη / ο διεθνής ιμπεριαλισμός / η πλουτοκρατία / το μεγάλο κεφάλαιο έχει επιδωθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση για να υπονομεύσει τις λαϊκές κατακτήσεις / τα δίκαια των εργαζομένων / την ταξική συσπείρωση / ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό, γι' αυτό και θα πρέπει να παλαίψουμε / οργανωθούμε / κινητοποιηθούμε / υψώσουμε μπλόκα στα σχέδιά του. Όμως ο χρόνος είναι χρήμα, δηλαδή εμπορεύσιμο αγαθό που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο αξίας, γι' αυτό και το ιστολόγιο, πάντα πρωτοπόρο στους λαϊκούς αγώνες και με πλήρη συναίσθηση του ιστορικού του ρόλου, συνεισφέρει στο κίνημα το KKE Generator (v1.0), την πρώτη στα χρονικά Γεννήτρια Ανακοινώσεων του ΚΚΕ.


Τώρα πλέον δε χρειάζεται να σπαταλάς πολύτιμο χρόνο για να συντάξεις την ανακοίνωσή σου. Τέρμα ο πονοκέφαλος πάνω από το πληκτρολόγιο, τα πιεστικά τηλεφωνήματα από τον Περισσό, τα ορθογραφικά λάθη από τη βιασύνη! Το KKE Generator (v1.0) κάνει τη δουλειά για σένα! Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχεις έτοιμη την πολιτική σου ανακοίνωση, οπότε εξοικονομείς πολύτιμο χρόνο για την αγωνιστική σου δράση. KKE Generator (v1.0), με πλούσιο ξύλινο λόγο και άκαμπτο δογματισμό, η απάντηση του κινήματος στα φερέφωνα των ΜΜΕ, ο αναντικατάστατος σύντροφος κάθε συντρόφου. Είκοσι εννέα συντάκτες του Ριζοσπάστη συνιστούν ΚΚΕ Generator (v1.0)



Λίγη θεωρία για τη λειτουργία της συντρόφισσας Γεννήτριας: είχα αναφέρει εδώ τη μνημειώδη λαογραφική μελέτη του Vladimir Propp επάνω στα ρώσικα παραμύθια («Μορφολογία του Παραμυθιού», εκδόσεις Καρδαμίτσας). Ο Propp διαπίστωσε ότι παρόλη την πληθώρα των παραμυθιών που γέννησε η ρώσικη λαϊκή φαντασία, οι χαρακτήρες τους εμπίπτουν σε μόλις 7 ρόλους (Ήρωας, Ψεύτικος Ήρωας, Ανταγωνιστής, Βοηθός, Πριγκήπισσα, Δωρητής, Αποστολέας). Όσο για τη δομή τους, αυτή είναι πάντα συνδυασμός από 31 σταθερά επαναλαμβανόμενα μοτίβα (τα ονόμασε «λειτουργίες»: Απουσία, Απαγόρευση, Εξαπάτηση, Αναγνώριση κ.λπ.), και κάθε παραμύθι επιλέγει ορισμένα από αυτά.

Λοιπόν, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον λόγο των ανακοινώσεων του ΚΚΕ. Προτείνω ότι αυτές είναι παράσταση για 4 ρόλους (Ήρωας, Κακός, Κοινότητα, Ψεύτικος Ήρωας), και επιλέγουν από 13 λειτουργίες που ονόμασα: Αναγγελία, Αδικία, Δικαιοσύνη, Εμπάθεια, Κάρφωμα, Υπεράνω, Επίθεση, Κάλεσμα, Παγίδα, Ξεσκέπασμα, Αντεπίθεση, Νίκη, Σύνθημα. Εξηγούμαι πάραυτα:
- Ο Ήρωας είναι πάντα το ΚΚΕ ή κάποια φοιτητική – συνδικαλιστική οργάνωσή του (ΠΑΜΕ κ.λπ.)
- Τον ρόλο του Κακού αναλαμβάνουν συνήθως το (μεγάλο) κεφάλαιο, ο ΣΕΒ, ο ιμπεριαλισμός, η κυβέρνηση, οι μεγαλοβιομήχανοι, η άρχουσα τάξη, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, η αστική τάξη, η πλουτοκρατία, τα μονοπώλια και φυσικά οι λακέδες και τα μισθωμένα τσιράκια τους.
- Η Κοινότητα στις ανακοινώσεις του ΚΚΕ ονομάζεται συνήθως: λαός, εργαζόμενοι – εργάτες, λαϊκά στρώματα ή κάτι ανάλογο.
- Ο Ψεύτικος Ήρωας είναι συνήθως ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κάποιες φορές και το ΠΑΣΟΚ, κάποιες άλλες φορές το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν και μη-κατονομαζόμενοι φορείς (π.χ. η “εργατική αριστοκρατία”). Κάποιες φορές ο Ψεύτικος Ήρωας παραπλανεί την Κοινότητα επειδή είναι συγκαλυμμένο όργανο του Κακού, κάποιες άλλες φορές το κάνει για ιδιοτελείς ή εντυπωσιοθηρικούς λόγους.

Οι 13 λειτουργίες που εντόπισα είναι οι ακόλουθες:
- Αναγγελία: μια αρχική σύνοψη της κατάστασης
- Αδικία: η Κοινότητα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον Κακό
- Δικαιοσύνη: ο Ήρωας προστατεύει την Κοινότητα από τον Κακό
- Εμπάθεια: ο Κακός φοβάται και μισεί τον Ήρωα
- Κάρφωμα: ο Κακός καρφώνεται για το μίσος που τρέφει κατά του Ήρωα
- Υπεράνω: ο Ήρωας αδιαφορεί/δεν τον αγγίζει η λάσπη του Κακού
- Επίθεση: ο Κακός κλιμακώνει την επίθεσή του στην Κοινότητα
- Κάλεσμα: ο Ήρωας καλεί την Κοινότητα σε αγώνα ενάντια στον Κακό
- Παγίδα: Εμφανίζεται ο Ψεύτικος Ήρωας, που προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την Κοινότητα
- Ξεσκέπασμα: ο Ήρωας αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες του Ψεύτικου Ήρωα
- Αντεπίθεση: ο Ήρωας βοηθά την Κοινότητα να αμυνθεί ενάντια στον Κακό και να αντεπιτεθεί
- Νίκη: η Κοινότητα με τον Ήρωα νικούν τον Κακό (αυτό βέβαια τοποθετείται πάντα στο μέλλον, το ΚΚΕ ποτέ δεν νικά αλλά αναγγέλλει / εύχεται / ευαγγελίζεται τη μελλοντική Νίκη)
- Σύνθημα: ένα τελικό σύνθημα που κλείνει την ανακοίνωση

Φυσικά, δεν είναι ανάγκη κάθε ανακοίνωση του ΚΚΕ να καλύψει όλες αυτές τις λειτουργίες και σχεδόν ποτέ δεν το κάνει, αλλά κάθε φορά επιλέγει ορισμένες. Συχνά οι λειτουργίες ακολουθούν και την παραπάνω σειρά, με κάποιες διαφοροποιήσεις. Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα (από το επίσημο website του κόμματος, www.kke.gr):

Με τις συκοφαντίες που εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, περί εξαλλοσύνης και υπόθαλψης της τυφλής βίας (Εμπάθεια), αποκάλυψε το μεγάλο μίσος που τρέφουν οι μεγαλοβιομήχανοι - μεγαλοεκμεταλλευτές κατά του ΚΚΕ (Κάρφωμα), του εργατικού - λαϊκού κινήματος που δεν σκύβει το κεφάλι (Σύνθημα). Ο πρόεδρος του ΣΕΒ να δίνει εντολές σ' αυτούς που θεωρούν «εθνικό συμφέρον» την προστασία των υπερκερδών της πλουτοκρατίας (Υπεράνω). Για το ΚΚΕ αποκλειστικός οδηγός για τη δράση και τις θέσεις του είναι το δίκιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού, δηλαδή αυτούς που ο ΣΕΒ τσαλαπατά (Δικαιοσύνη). Ούτε οι συκοφαντίες, ούτε οι απειλές πιάνουν (Υπεράνω). Το ΚΚΕ μαζί με τους εργάτες και το λαό θα αντιπαλεύουν την άγρια πολιτική τους και την εκμετάλλευσή τους (Αντεπίθεση) έως ότου να την καταργήσουν (Νίκη).

Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής (Σύνθημα). Η ζωή και το αύριο του λαού δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια αυτών που ευθύνονται για την οικονομική κρίση, την πλουτοκρατία και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά της (Αναγγελία). Οι δυνάμεις αυτές για να υπερασπίσουν τα προνόμια και της εξουσία τους οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση, στη μαζική ανεργία, στη φτώχεια, στην ακόμα πιο βάρβαρη εκμετάλλευση (Αδικία). Τα βάρβαρα μέτρα προδιαγράφουν ένα μαύρο μέλλον διαρκείας για τον εργαζόμενο λαό (Επίθεση), αν δεν υψωθεί απέναντί τους ένα ισχυρό πανευρωπαϊκό εργατικό - λαϊκό μέτωπο (Αντεπίθεση).

Η ραγδαία αύξηση της ανεργίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης όλων των εργαζομένων (Κάλεσμα) και την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους και ταυτόχρονα την κλιμάκωση και παλλαϊκή αντεπίθεσή τους (Αντεπίθεση) για ανατροπή της πολιτικής που τρέφει την ανεργία και την αξιοποιεί προς όφελος του κεφαλαίου (Νίκη).

Υπάρχει και μια άλλη, σκοπίμως θολή και άκρως βερμπαλιστική πρόταση προς το λαό, η λεγόμενη «ενότητα της αριστεράς». Είναι η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Παγίδα). Στην ουσία όλες οι παραλλαγές της «ενότητας της αριστεράς» έχουν τον ίδιο πυρήνα, στο δρόμο της χαμένης τιμής της σοσιαλδημοκρατίας. Μια συνταγή που μας οδήγησε ως εδώ εμφανίζεται ως τάχα σύγχρονη, ανανεωτική λύση (Ξεσκέπασμα). Η βία των μονοπωλίων πρέπει ν' αντιμετωπισθεί και να ηττηθεί από ένα λαϊκό ενωτικό κοινωνικοπολιτικό μαζικό, πλειοψηφικό ρεύμα που θα τους σαρώσει (Νίκη).


Μ' αυτές λοιπόν τις λειτουργίες δουλεύει το ΚΚΕ Generator (v1.0). Για κάθε μία λειτουργία, έχουν προ-αποθηκευτεί ορισμένες καταχωρήσεις σε μια βάση δεδομένων, η συντρόφισσα Γεννήτρια επιλέγει τυχαία (randomly) μία καταχώρηση από κάθε λειτουργία και δίνει στο τέλος το επιθυμητό κείμενο. Τόσο απλά! Soon to be released: το υπό μελέτη ΚΚΕ Generator (v2.0) θα δίνει επιπλέον τη δυνατότητα στο σύντροφο χρήστη να τσεκάρει τις λειτουργίες που θέλει και να παραλείπει τις υπόλοιπες. Το υπό μελέτη ΚΚΕ Generator (v3.0) θα εκφωνεί επιπλέον την τελική ανακοίνωση με τη φωνή του Ιωσήφ Στάλιν.
ΚΚΕ Generator (v1.0)
: όχι απλώς μια μελέτη επάνω στην αναπαραγωγή μυθικών σχημάτων στο λόγο της σταλινικής Αριστεράς, αλλά και ένα απαραίτητο εργαλείο για την Επανάσταση 2.0 που θα έρθει, κατά τας Γραφάς, όταν το προλεταριάτο συνειδητοποιηθεί ως τάξη και τα άστρα βρεθούν στη σωστή τους θέση.


Συντάκτες όλων των ανακοινώσεων του ΚΚΕ, εκσυγχρονιστείτε!



Δείτε επίσης:

- Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλισμό του Σάουρον στη Μέση Γη

- Η Σταχτοπούτα Και Η Πτώση Της Αστικής Τάξης

106 σχόλια:

  1. Στη δεύτερη προσπάθεια μου έβγαλε τον Χαρχούδα... δεν ξέρω πόσο είναι στην κουλτούρα του ΚΚΕ.

    Δεύτερη παρατήρηση: είδα κάπου και μια αναφορά στα αφεντικά. Αυτό είναι από άλλο generator, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τις χίλιες φάλαινες! Σίγουρα κάποιος ρεφορμιστικός δάκτυλος χάκεψε τη Γεννήτρια... Μην ανησυχείς, σύντροφε, ο υπαίτιος θα εντοπιστεί, θα απομονωθεί και θα καταγγελθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/5/10

    Είχε κάνει ο dontkissthefrog ένα kkbot παλιότερα για το ΚΚΕ οπότε αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια, όπως ψευδεπίγραφα αναφέρετε στο site σύντροφοι. Η ιστορία δεν παραγράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πού είναι δηλαδή αυτό το περίφημο kkbot; Ποιος το είδε, ποιος το ξέρει, ποιος το μολογεί; Αν έχετε στοιχεία, κύριε (ή κυρία, ό,τι είστε), να τα πάτε στον εισαγγελέα, σταματήστε όμως να πετάτε λάσπη. Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε στόχος τέτοιας συκοφαντικής λαίλαπας από την αστική τάξη και τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της. Ποιος σας βάζει να τα λέτε αυτά; Ποιους σκοπούς εξυπηρετείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι προφανές πως το σύστημα έχει χακεφτεί:

    «Πρόσφατα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτόξευσε έναν οχετό συκοφαντιών κατά του ΚΚΕ. Τώρα γυρνά παντού και με δικάζει, λέει πως ήμουν ένοχος εγώ...
    Πες ό,τι θες, καρδιά μου, δεν πειράζει, γι' ακόμα μια φορά σε συγχωρώ.»

    «Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη μέχρι την τελική νίκη, μέχρι την οριστική αποτίναξη του ζυγού του κεφαλαίου. Στις άλλες εκλογές η ρόδα θα γυρίσει κι όλη η Λιλιπούπολη εμένα θα ψηφίσει.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ζωή στο σαλόνι28/5/10

    eiste theoi re!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικό! Ανεπανάληπτο!
    Το προωθώ παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το "Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ" το έχει πει ο Τσίπρας οπότε μάλλον πρέπει να απομακρυνθεί από τα modules της σ. Γεννήτριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @stassa
    Τι να πω... Απύθμενο το μίσος των αστών κατά του λαϊκού κινήματος!

    @η ζωή στο σαλόνι
    Κανέας Θεός, μόνο ο κυρίαρχος λαός.

    @Theodore
    Εύγε. Μην ξεχνάς ότι αργότερα έχεις να μοιράσεις και Οδηγητή.

    @κ. Χασοδίκης
    (ενώ το "της αγάπης τους προδότες να καταδικάζουν όταν της καρδιάς τις πόρτες τις παραβιάζουν", που είναι Χριστοδουλόπουλος...!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΛΑΙΩ από τα γέλια. Δε μπορείς να φανταστείς.

    Να 'στε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εσύ να 'σαι καλά, συντρόφισσα. Μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχω την εντύπωση πως αν μπει και μια ακόμα λειτουργία «Κανέλλη» τότε θέτει υποψηφιότητα άνετα ααααβάδιστα αααμάσητα και ααααβορα για συμμετοχή στην επόμενη εκλογή Γ.Γ.ΚΚΕ.


    ΑΑΑΑΑπιθανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε ρε φίλε, γιατί εγώ διακρίνω πρόβλημα ηγεσίας στο σημερινό ΚΚΕ, καθώς οι προσπάθειες "ξεσκεπάσματος" είναι εντονότερες από τις προσπάθειες "συνθήματος" ορθού και στέκοντος, όπως λόγου χάρη τις αποσαφηνίσεις σχετικά με τις δημεύσεις ιδιωτικών περουσιών (όπου ο παππούλης φοβάται μη του δημευτεί το σπίτι - παρόλο που η θέση του κόμματος είναι συγκεκριμένη αν και στις συνειδήσεις των πολιτών θολή..), ή τις προσπάθειες "ορθής και έντιμης πρακτικής" (σε αντίθεση με τις περιφρουρήσεις περιουσίας του κόμματος κατά τις απολύσεις των τεχνικών και δημοσιογράφων). Όπως και να έχει, για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, η ορθή αντιμετώπιση των πραγμάτων εκφράζεται και στη σελίδα 141 του "Ο Αριστερισμός - Παιδική Αρρώστια του Κομμουνισμού" του Λένιν. Και, βασικά, στην κομφουκιανική διδαχή πως το βουνό δύναται να μεταφερθεί, αρκεί να ξεκινήσεις από την πρώτη πετρούλα. Ναι, από την πρώτη τετραετία. Μα χωρίς εμμονές και διασπαστικότητα, λέω εγώ - και με άλλη ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μα γιατί δεν αποφασίζει ο λαός (του ΚΚΕ) σε ψήφισμα του κόμματος, για τις θέσεις συνεργασίας με τη συνολική Αριστερά, και στο πλαίσιο ανάληψης ηνίων στις επόμενες εκλογές;

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος29/5/10

    Kalo humor, den leo, alla den pas na gamitheis palio-tsoglanara asfalitako...

    Xypnisan kai oi mathiteyomenoi tis GADAS kai mathainoun kai programmatismo dimotikou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @σ. Συκοφάντη
    Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε μια λειτουργία "Ακρόπολη": η τελική ανακοίνωση αναγράφεται σε πανό και αναρτάται από την Ακρόπολη.

    @σ. Ανώνυμε
    Κι οι παλιο-τσογλαναράδες ασφαλιτάκοι έχουν ψυχή.
    Μάνα μάς γέννησε κι εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/3/12

      σίγουρα φιλαράκο μου. Έχει να κάνει με το πόσο διασκεδάζεις τις εντολές που σου δίνει αυτός που ηθικά, νομικά και πνευματικά είναι υπεύθυνος για τις πράξεις σου που απορρέουν από τις εντολές αυτές. Η συμβουλή μου είναι να μην είσαι και τόσο ζηλόφρων και εξέχοντας κατά την εργασία σου (και όσο η συνείδησή σου σού το υπαγορεύει ΄)

      Διαγραφή
  15. Τόσο καλό όσο το περίμενα.

    Μήπως πρέπει να ασχοληθείς και με ένα ακόμη που να γράφει εφημερίδες τοίχου; Κι αυτές σαν να βγαίνουν από generator μοιάζουν. Άσε που είναι πιο εύκολες γιατί δεν προσπαθούν καν να έχουν ειρμό. Random κι άγιος ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στο kke.is-a-geek.org λέει site off-line και under maintenance. Ελπίζω να είναι προσωρινό μόνο, έτσι??

    Επίσης σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να δημοσιεύσετε τον κώδικα του προγράμματος ως ελεύθερο λογισμικό (π.χ. υπό την άδεια GNU GPL), ώστε (α) να επιβιώσει εις τους αιώνας των αιώνων, και (β) να το δουλέψουν και να το επεκτείνουν κι άλλοι πιθανά ενδιαφερόμενοι.

    Σε PHP το έχετε γράψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τη Γεννήτρια μην την κλαις σαν σκύβει με το σουγιά στο κόκκαλο, με το λουρί στο σβέρκο. Αναγκαστήκαμε να την κατεβάσουμε γιατί... έγινε χαμός! Δε φανταζόμασταν τέτοια επισκεψιμότητα, ο οικιακός μας server δεν μπορούσε να τη σηκώσει. Από χθες προσπαθεί ο Αρχιμάγος να την ανεβάσει σε αγγλικό server.

    Θα του μεταφέρω τις τεχνικές σου παρατηρήσεις (εγώ είμαι ο Μαθητευόμενος Μάγος, δεν τις καταλαβαίνω).

    Λίγο καιρό ξαποσταίνουμε και ξανά προς τη δόξα τραβάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε theodore το site έχει φτιαχτεί με το Drupal CMS. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, άλλα αν κάποιος το ψάξει λίγο, θα καταφέρει να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο... ταδε έφη αρχιμάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η αγαπημένη σας Γεννήτρια πλέον φιλοξενείται εδώ!
    (http://kkeisageek.freehostia.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. TI 'ΠΕΣ ΤΩΡΑ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!

    RESPECT!!!

    (Άφωνος...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος2/6/10

    Όλα τα λεφτά ο κουκουές από πάνω που τσαντίστηκε και μπήκε να βρίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πούν' τος, ρε γαμώτο... Έλπιζα σε συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαιρετώ τους πρωτοπόρους συναδέλφους που υλοποίησαν το όνειρο της πραγματικής Αριστεράς, που θα ρίξει στο ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ της Ιστορίας όλο τον ΞΥΛΙΝΟ μπουρδολογικό ψευδοεπαναστατικό σταλινικό Λόγο, που υποδύεται το σοσιαλισμό αλλά είναι αναλώσιμο και επιλύσιμο είδος ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για τα μπαζα και τα σκουπίδια της απελευθερωμένης προλεταριακής συλλογικής διάνοιας του 21ου αιώνα, στων αστικών σαλονιών και των σταλινικών ψωλών τα αποκαϊδια!!!

    Ερρωσθε σύντροφοι, ως ΠΡΟΦΗΤΗΣ του ερχομού σας, ως Αθεος Μωάμεθ, ωςΕυγενής Προλετάριος, σας χαιρετώ θερμά. Μήνυμα ελήφθη. ΧΕΣΕΤΕ ΗΠΑΡ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τούτο το επαναστικό ξεμπρόστιασμα της Μηχανιστικής ψευδο-λογικής μπουφολογίας που υποδύεται το σοσαλισμό αλλα λογαριάζει ΧΩΡΙΣ τον Κανόνα του Turing είναι η αποθέωση της διαλεκτικής χρησιμότητας του θεωρήματος του Goedel για το σοσιαλισμό χωρίς σύνορα που έρχεται σαν δάκρυ στα τιμημένα μας προεταριακά ματιτσίνορα.

    Ελπίζω να ήμουν τώρα... πιο σαφής!
    Χέσετε Ηπαρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (σορυ, γράφω από λάπτοπ κι έχω... λυθεί στα γέλια...
    εννοούσα "προλεταριακά ματοτσίνορα"!!!) χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αααχ... ευθυμησαμεεεν...
    Να και κάτι ΣΟΒΑΡΟ που... επιβεβαιώνει τη δουλειά σας

    Οι ιδεολογίες σαν… χαλασμένο λογισμικό, χωρίς ευφυία (1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Sorry και πάλι...
    (ΑΜΑΝ πια τα λαστιχένια πλήκτρα)

    ξαναδίνω τη διεύθυνση

    http://omadeon.wordpress.com/2009/01/21/baudrilliard-and-a-i/
    και το ενεργό λινκ

    Οι ιδεολογίες σαν… χαλασμένο λογισμικό, χωρίς ευφυία (1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. OMADEON 1: Ό,τι πεις, δεν τίθεται θέμα. Μαζί σου.

    OMADEON 2: Ανήκεις κι εσύ στους Γιατρούς Χωρίς Τσίνορα;

    OMADEON 3+4: Αμάν, βαριά φιλοσοφία! Δώσε μου διορία ως το σαββατοκύριακο να το διαβάσω, δεν παίζει και πολύς εγκέφαλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σύντροφε μην απορείς, ένα σου λέω, ΚΑΙ θέλεις ΚΑΙ μπορείς! :)

    ΗΔΗ προχωράμε σε ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
    Ο,το βαραίνει το στομάχι δεν είναι μονο h φακή,
    κι ό,τι βαραίνει το κεφάλι δεν βαραίνει την ψωλή. Ορίστε τα:
    Μιλώντας σε έναν φανατίλα, είπα τα εξής (κλικ):

    Επειδή έχουμε ΦΛΟΜΩΣΕΙ γενικώς στην ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, για αυτό ειδικά το ποστ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΡΗΤΩΣ από τώρα και στο εξής, φανατισμένα σχόλια προπαγανδιστών σε στυλ όπως αυτό εδώ
    "Επιτέλους, να λάμψει η αλήθεια. Ελλάς-Τουρκία-Συμμαχία έναντι του κοινού εχθρού που επιβουλεύεται τα νησιά μας, δηλαδή του Ισραήλ. Ζήτω η Παλαιστίνη."
    ή… αυτό εδώ
    "Επιτέλους, να λάμψει η αλήθεια. Ελλάς-Ισραήλ-Συμμαχία έναντι του κοινού εχθρού που επιβουλεύεται τα νησιά μας, δηλαδή της Τουρκίας. Ζήτω η Δύση."
    Τέτοιου είδους σχόλια ΣΗΜΕΡΑ, στον 21ο αιώνα, στο έτος 2010, είναι πλέον content-free (δηλαδή ΚΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ). Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν καταστήσει τέτοιου είδους σχόλια περιττά διότι δεν μπορεί κανείς να τα ξεχωρίσει από… Τεχνητά Μηχανικά Σχόλια, που κατασκευάζονται ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ από έξυπνα προγράμματα όπως αυτό εδώ (ένα από τα πρώτα στη γλώσσα μας):
    http://kkeisageek.freehostia.com/
    (Γεννήτρια Δογματικών Κειμένων)
    που εξηγείτα εκτενέστερα στο εξής blog post:
    http://ironprison.blogspot.com/2010/05/kke-generator-v10.html
    [...]
    Είναι η πρώτη φορά που προτείνω έναν τέτοιο κανόνα για το moderation, ο οποίος συνοψίζεται στο εξής: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να εκφράζετε προπαγάνδα. Πρέπει να εκφράζετε και Human Content, δηλαδή ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, το οποίο να ΜΗΝ μπορεί να προέλθει από Μηχανική Νοημοσύνη (όπως η… καταγαμημένη ΦΑΝΑΤΙΛΑ προπαγανδιστών).
    Η απάντησή μας είναι (κατ’ εμέ βεβαίως) Τη φανατίλα σας και ΔΡΟΜΟ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/3/12

      μα δεν γίνεται κάθε επίκαιρο θέμα να έχει τις ίδιες ακριβώς θεματοτυπίες (παρόλο που το 'θέμα' στο σύνολό του ένα είναι). Πλέον των όσο, προσβάλει την Ανθρώπινη Κοινή (όπως αυτή υφίσταται στους καιρούς μας, και με τον γνώμονα της Συνήθειας/Άποψης-επί της κατανόησης, και της παραμέτρου της Πλύσης-επί της δυνατότητας) Νοημοσύνη. Έιναι άδικο και μάταιο να επιθυμούμε την επίγνωση του συμφέροντος κάθε ατόμου και την ενεργητική συμμετοχή του σε πολιτικό επίπεδο, την ταύτιση με τις πολιτικές απόψεις μας και τη συμπόρευση μαζί μας (παρόλο που, επαναλαμβάνω, είναι προς το συμφέρον του), ενώ είναι "αδιάβαστος", ενδεχομένως "τρομοκρατημένος" από την αντίπερα προπαγάνδα (νομίζω και από την έλλειψη ενημέρωσης επί του συστήματος και των πρακτικών του) αλλά και από ιστορικά παραδείγματα κομμουνιστικών συστημάτων διαχείρησης της οικονομίας και των κοινών. Μια αποσαφήνιση, ως η σύμπτυξη των θεωριών, δεν θα κρίνατε ότι είναι αναγκαία, ή έστω χρήσιμη; Φανταστείτε ότι ήδη κάπου σε κάποιο σχόλιό μου σας πρότεινα να δείτε τη σελίδα 141 ενός βιβλίου, μα ποιός έχει αυτό το βιβλίο;

      Διαγραφή
  30. Ένα καλαμπούρι ήταν το KKE Generator, ε; Σχεδιάστηκε μέσα σ' ένα απόγευμα και στήθηκε μέσα σ' ένα άλλο απόγευμα. Μην παρεξηγηθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οταν έφτιαξα τον "Κόμπο 1"... πριν πάρα πολλά χρόνια, το πρώτο Ελληνικό computer game που ήταν ένας... Τεχνητός Σοφιστής (που μπέρδευε τον αναγνώστη σε Κόμπους μπουρδο-εννοιών) νόμιζα κι εγώ ότι ήταν ένα απλό καλαμπούρι....

    Ομως δεν είναι. Σκεφτείτε τις ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. Σε λίγα χρόνια ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΚΟΥΝ τα φίλτρα σπαμ του σήμερα. Θα καταστεί δύσκολο να διακρίνουμε μεταξύ Τεχνητών Σχολίων και Ανθρώπινων. Στο μεταξύ, η κοινωνία που ζούμε μας κάνει πλύση εγκεφάλου με συστηματικές δόσεις ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ (που πλασάρεται σαν αληθινή επειδή διεγείρει συναισθήματα).

    Είστε μετριόφρονες πρωτοπόροι, πάει τελείωσε!!! χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Elias
    υποθέτω ότι αυτό εδώ το ξέρεις...

    http://www.elsewhere.org/pomo/

    (έγινε σκάνδαλο μια φορά κι έναν καιρό όταν ένα τεχνητό κείμενο από αυτό το πρόγρμμα αναγνωρίστηκε σαν σοβαρή διατριβή από "ειδικούς" που ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ότι ήταν τεχνητό και ψεύτικο!...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος4/7/10

    θα ηταν δυνατο να φτιαχτει κατι παρομοιο που να δινει τα αρθρα των εφημεριδων του δολ ή την κυβερνητικη προπαγανδα δια στοματος δημοσιογραφων οπως πχ του καψη ; ουδεμία σχέση δεν εχω με κκε-παμε-κνε κλπ απλα μου φαινεται λιγο "κάπως" όλη αυτή η κκε-υστερια που υπαρχει τον τελευταιο καιρο ... "οι κομμουνιστες κλεινουν ταλιμανια, χαλανε τον τουρισμο, κανουν δυσφημιση της χωρας , δεν σεβονται την ακροπολη , δεν ακολουθουν το συνταγμα, ... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κατ' αρχήν, το ΚΚΕ προσφέρεται περισσότερο. Οι ανακοινώσεις του έχουν πάρα μα πάρα πολλά κλισέ και στάνταρ εκφράσεις, από πολύ παλιά θυμάμαι κόσμο να λέει: "Μήπως έχουν δυο τρεις φόρμες και κάθε φορά συμπληρώνουν τα κενά με τους κατάλληλους όρους;!"
    Η προπαγάνδα/στήριξη του ΔΟΛ είναι τεχνικά πολύ πιο δύσκολο να γίνει γεννήτρια. Καψής, Πρετεντέρης κ.α. δεν έχουν τόσο αναγνωρίσιμα κλισέ, με κάποιον άλλον τρόπο πρέπει να διακωμωδηθούν, δεν ξέρω πώς.

    Κοίτα, δεν είναι η επικαιρότητα. Το ΚΚΕ έχει υποτιμήσει τη νοημοσύνη του κόσμου αμέτρητες φορές επί δεκαετίες, πολλοί το έχουν άχτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/1/21

      Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου ,,θα ήθελες αντι να σου γαμάω την μανα να χτυπάω το καβλι μου και  στο δικο σου κούτελο ..? Φιλικά στα λεω.

      Διαγραφή
  35. Ανώνυμος4/7/10

    ναι ομως οσο ξυλινος και αναχρονιστικος ειναι ο λογος του κκε δεν παυει κατ'εμε σε ορισμενα σημεια να ειναι πολυ σωστος... οπως και να χει δεν νομιζω να επηρεαζει τοσο. μηπως πρεπει να προσεξουμε λιγο περισσοτερο την υπουλη προπαγανδα των μεγαλων ;
    οσο για τα λαθη και τις βλακειες του κκε και γενικοτερα της αριστερας στην ελλαδα, υπαρχουν, αλλα σε σχεση με τα εγκληματα αλλων δεν ειναι δυστυχως καν αξια αναφορας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όλοι έχουν πει κατά καιρούς σωστά πράγματα, δεν τίθεται θέμα. Όμως ο καθείς υπήρξε τραγικός στο πόστο που του ανατέθη. Τα δύο μεγάλα κόμματα ευθύνονται για την κακοδαιμονία της σημερινής Ελλάδας. Η Αριστερά ευθύνεται που δεν κατάφερε να προβάλει μια πειστική εναλλακτική. Και πιο πολύ απ' όλους, ευθύνεται ο απλός κόσμος που στήριξε / ανέχτηκε / ενθάρρυνε τη φαυλότητα.

    Πέρα από την πλάκα για τον ξύλινο λόγο του κόμματος, η σοβαρή κριτική για το ΚΚΕ εδώ είναι ότι ερμηνεύει την πραγματικότητα με μυθικά πρότυπα. Αυτό ήθελα να στιγματίσω με την ανάλυση κατά Propp. Δηλαδή, πριν ακόμα τα στελέχη του αναλύσουν μια κατάσταση, έχουν ήδη αποφασίσει ότι το κόμμα θα έχει το ρόλο του ήρωα, ο ΣΥΡΙΖΑ (και μερικές φορές το ΠΑΣΟΚ) το ρόλο του ψεύτη, επιλέγουν κατά περίπτωση τους κακούς, επιζητούν τη σύγκρουση και την αντιπαράθεση. Έτσι αναπαράγονται οι μύθοι.
    Στη σημερινή όμως ιδιαίτερα πολύπλοκη πραγματικότητα, δε φτάνουν τα απλοϊκά σχήματα άσπρου-μαύρου.

    Πάντως, για να μη σου μείνει παράπονο, εδώ μια σάτιρα για το ΠΑΣΟΚ (και λίγο για τη ΝΔ), εδώ μια σάτιρα για τον Αλ. Αλαβάνο, εδώ μια σάτιρα για όλους και για όλα, εδώ μια κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΥΓ: Αν σκοπεύεις να συνεχίσουμε τη συζήτηση, βάλε, αν θες, ένα nick. Οποιοδήποτε, ό,τι σου κάνει κέφι. Να σε αποκαλώ κάπως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/8/14

      οντως φιλε μου το κκε εχει ξυλινο λογο!Αλλα ειναι το μονο μου μιλαει για το δικαιωμα στην εργασια,χωρις αφεντικα ,με σχεδιασμενη κοινωνια με βαση τις αναγκες και οχι με βαση το κερδος...οποτε εντελως φιλικα στο λεω ασχολισου με κατι αλλο..γιατι αυτοι που κοροιδευεις τρωνε τα ποδια τους καθε μερα για να κανουν το κοσμο καλυτερο ...χωρις ψευτιες και με ανιδιοτελεια.

      Διαγραφή
    2. Το ΚΚΕ Generator ήταν ένα καλαμπούρι της στιγμής και δημιουργήθηκε πριν 4,5 χρόνια (τότε που ο ΓΑΠ δεν είχε πει καν εκείνο το θεϊκό, "συγκινούμαι ειλικρινά όταν άνθρωποι του μόχθου με σταματάν στον δρόμο και μου λένε, για την πατρίδα θυσιάζω κι έναν μισθό"). Κι ο Μάριος, μάλιστα, με τον οποίον το φτιάξαμε, ήταν και παλιό μέλος του κόμματος. Σήμερα (Αύγουστος 2014), με τόσα που 'χουν γίνει ενδιαμέσως, το ΚΚΕ είναι απ' τα τελευταία που θα σκεφτόμουν να σατιρίσω.

      Διαγραφή
  37. frodo5/7/10

    Δεν ειπα για αυτο το blog οτι ασχοληθηκε μονο με το κκε και την αριστερά αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπόλοιπους, αλλα οτι υπαρχει μια τετοια τάση γενικα. Πολύ ωραία και τα άλλα posts σου.

    Συμφωνώ στο οτι δεν προσφέρει καποια αξιοπιστη εναλλακτική η αριστερά . Απλά όμως σκέψου για πιο λογο η κοινωνία να μπορει εύκολα να ακουει και να παίρνει στα σοβαρά βαθυστόχαστες αναλύσεις και βαρυγδουπες δηλώσεις για το πως πρέπει να μειώθουν οι μισθοί και να δεχθούμε ολα αυτα τα απαράδεκτα μέτρα , να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, να υπάρχουν τεράστιες αμυντικές δαπάνες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ενώ αυτά που ευαγγελίζεται κάποιο αριστερό κομμα να παρουσιάζονται ως "ουτοπικα", "αναχρονιστικά" κλπ.

    Ειμαι 20 χρονών και βλέπωντας την γενιά μου, που θα έπρεπε κανονικά να είναι γενεσιουργός δύναμη μιας αλλαγής και να βρίσκεται "μπροστα" στα κοινωνικά μέτωπα, παρατηρώ σε μεγαλο ποσοστό αποχαυνωμένες μάζες των παραλιακών clubs και της μυκόνου, παιδιά που η πολιτική τους ύπαρξη εξαντλείται στο να ψηφίσουν αυτό που η οικογένεια τους τους έμαθε (καλα που δεν τους δινουν και σφραγισμενο το φακελο) και μέλη κομματικών νεολαίων με παρωπίδες (βλεπε κνε). Ρωτώντας 100 εικοσάρηδες σε τυχαίο δείγμα πόσοι νομίζεις θα είναι αυτοί που θα ξέρουν, πχ, την θεωρία της υπεραξίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. frodo5/7/10

    Α οσο για τη μορφολογια των κομματικων λογων , εχεις δικιο, απλα εμμένω στην αποψη μου οτι πανω κατω ακολουθειται απο ολα τα κομματα και τους πολιτικους σχηματισμους. Απλα στους μεγαλους γινεται με πιο εξυπνο και υπουλο τροπο (δυστυχως) και περναει απαρατηρητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χαίρομαι για τη συνέχιση της συζήτησης πάνω σε αυτό το καλό και... πρωτοποριακό ποστ.

    Πράγματι, το ΚΚΕ προσφέρεται, όχι για ΟΛΑ τα κείμενά του αλλά για αρκετά, όσα ακολουθούν αυτά τα ξεπερασμένα κλισέ της "ξύλινης γλώσσας" η οποία ενοχλεί... ακόμη και ψηφοφόρους του ΚΚΕ (με ανεξάρτητη σκέψη).

    Πράγματι, αυτό δεν σημαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ ότι τα άλλα κόμματα είναι στο απυρόβλητο. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. Ισα-ίσα από τότε που εξάπλωσα την είδηση για το ποστ σας, πολλά άτομα με ρωτούν ξανά και ξανά "πότε θα φτιαχτεί και ένα ΠΑΣΟΚ-generator", κλπ.

    Πράγματι, η διακωμώδηση ατόμων όπως ο Πρετεντέρης ή γενικά εντύπων του ΔΟΛ είναι πολύ δυσκολότερη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ειναι υλοποιήσιμη... και όσο για το Γιωργάκη, τον έκανε ρεζίλι ο ίδιος με τεχνικές βίντεο, όχι κειμένου, αν ψάξετε λίγο για το μπλογκ μου και το κανάλι μου στο Youtube θα τις βρείτε.

    Πάντως αυτό το σχόλιο το γράφω ΚΥΡΙΩΣ για σας γνωστοποιήσω ότι εντός των ημερών θα γίνει ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΣΤ στο μπλογκ μου, που θα προβάλλει και θα αναλύει τη δουλειά σας, μαζί με προτάσεις και με αναφορές σε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, τον ΕΠΑΝΟΡΙΣΜΟ του τι σημαίνει αριστερά ΣΗΜΕΡΑ...

    Ως ανένταχτος και ανοιχτόμυαλος (ελπίζω)... σας εύχομαι Ο,ΤΙ καλύτερο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γεια σου, Φρόντο, κι ελπίζω να είσαι ακόμα εδώ. Δεν έχω κάτι σημαντικό να παρατηρήσω - ίσως ένα μόνο. Πως όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι η κακοδαιμονία της Ελλάδας δεν είναι θέμα απουσίας οραμάτων ή καλών προθέσεων ή πρωτοποριακών ιδεών.
    Είναι θέμα υλοποίησής τους.
    Οι περισσότεροι ξεκινούν με καλές ιδέες και προθέσεις, όμως είτε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να τις κάνουν πράξη, είτε βάζουν το δάχτυλο στο μέλι και γλυκαίνονται.
    Μπορεί να το δει κανείς αυτό στους Δήμους. Δεν έχω βρει να υπάρχει κάποιο πολιτικό pattern στους άξιους Δημάρχους, μπορούν να είναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, Αριστεροί, Ανεξάρτητοι, οτιδήποτε. Αρκεί όμως να είναι άνθρωποι που να ξέρουν να βάζουν τα συνεργεία να δουλέψουν, να τρέχουν όλη μέρα, να βρίσκουν λύσεις, να μην κλέβουν (πολύ), να μη διορίζουν κάθε ψηφοφόρο στο Δήμο κ.λπ.
    Συνθηματικά μιλώντας, η Ελλάδα θέλει εργολάβο, όχι αρχιτέκτονα.

    Ανήκω σ' άλλη γενιά από τη δική σου και δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι πιάνω τον παλμό των σημερινών 20άρηδων. Έτσι όπως τους περιγράφεις, ακούγονται παρόμοιοι με τη δική μου φουρνιά.

    @OMADEON: Καλό κουράγιο. Θα χρειαστείς χαλύβδινο στομάχι. Η δουλειά μας ήταν ένα απλό καλαμπούρι, μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος16/8/10

    Α, ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Και τα νούμερα έχουν ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος20/9/10

    φωτης
    Πισω απ την ξυλινη γλωσσα υπαρχουν νοηματα που δεν θα τολμουσε να πει κανενας αλλος ουτε με την πιο ζωντανη γλωσσα, το θεμα δεν ειναι φιλολογικο. Το να πεις "όχι στα μονωπώλια και στην πλουτοκρατια" ειναι το ιδιο σαν να ελεγες "οχι στην υπερμετρη συγκεντρωση πλουτου και εξουσιας σε λιγα χερια". Αλλωστε, ο καθε πολιτικος χωρος χρησιμοποιει φρασεις-αξονες ωστε να εξασφαλιζεται συνδεση παλαιοτερων-νεοτερων αναφορων.

    και ρε παιδια αμαν με το αντι-ΚΚΕ σας. Σε αυτες τις συνθηκες επιλεγετε να "κοροϊδεψετε" ενα κομμα που αναμφισβητητα εχει αγωνιστει για να μην μας πατησουν τελειως. Ενταξει, εχει επαναλαμβανομενες φρασεις, εχει προβληματα, εχει λαθη. Αλλα δεν ειναι σωστη μια τετοιου ειδους συμπεριφορα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Συγνώμη, Φώτη, εγώ μια ζωή τα 'λεγα για το ΚΚΕ - εδώ κι εδώ κι αλλού, βαριέμαι τώρα να τα ξαναγράφω, αν θες, μπες και διάβασε.
    Δεν πιστώνω το κόμμα του λαού με το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν ξέρω αν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά σίγουρα δεν είναι μέρος της λύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος23/9/10

    @elias
    Λες ότι το ΚΚΕ δεν είναι μέρος της λύσης. Υποθέτω ότι για να έχεις τέτοια σιγουριά έχεις -όχι μόνο- ψάξει για τη λύση αλλά επιπλέον την έχεις βρει. Μπορείς να την μοιραστείς μαζί μας γιατί είναι εγωιστικό να την κρατάς για την πάρτη σου;
    Περιμένω (που λέει ο λόγος) ότι θα διαφωτίσεις και εμάς που είμαστε παραπλανημένοι απο το ΚΚΕ ώστε να το εγκαταλείψουμε και να σε ακολουθήσουμε στη λυση που προτείνεις.
    Πες μας λοιπόν την δική δου πρόταση (για να μπορώ να φτιάξω και εγώ στη συνέχεια ένα elias generator V.1.1 για να γελάσωμεν)
    Αν δεν έχει βρει τη λύση τότε από που τεκμαίρεις ότι το ΚΚΕ δεν αποτελεί μέρος της; Γιατί αν δεν έχει βρει τη λύση και κάνεις ανέξοδη κριτική τότε θυμίζει κάποιον που κριτικάρει τους άλλους για το πως χορεύουν, αλλά ο ίδιος δεν τολμάς να χορέψεις, θυμίζεις το θαμώνα του Σινέ-Ομόνοια που αυνανιζόμενος κατακρίνει τον πρωταγωνιστή της τσόντας για τις χαμηλές του επιδόσεις.
    Βγάλε λοιπόν την "κουκούλα" που έχεις φορέσει στην άποψή σου και σταμάτα να πετροβολάς απόψεις που ασχέτως αν είναι σωστές ή λάθος- αν μη τι άλλο είναι ξεκάθαρες.

    ΥΓ Το ΚΚΕ σίγουρα δεν είναι υπεράνω κριτικής, γιατί και αδυναμίες έχει και λάθη κάνει, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία της κριτικής που του γίνεται δεν είναι ειλικρινής. Πολλοί νεοφασίστες του ΛΑΟΣ και της Χρυσής Αυγής ντύνονται την προβιά του δημοκράτη και του προοδευτικού και περιδιαβαίνουν τα blogs εμφανιζόμενοι ως "αριστεροί πολέμιοι" του ΚΚΕ. Μην σπεύσετε να με κατηγορήσετε για συνωμοσιολογία, τις ίδιες πρακτικές εφάρμοζε και ο πολιτικός τους πρόγονος η δικτατορία του Μεταξά,

    Τέρμα πια οι κουκουλοφόροι της άποψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Όχι, δεν έχω βρει τη λύση. Ναι, κάνω κριτική στο ΚΚΕ (εδώ κι εδώ πιο αναλυτικά), όπως κάνω και στο ΠΑΣΟΚ, στον Αλαβάνο, στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου νιώθω ότι έχω κάτι να κριτικάρω. Για τη ΝΔ, τον Καρατζαφέρη κ.λπ., τα 'χω πει τόσες φορές, που έχω κουραστεί - ξεφύλλισε, αν θες, τα σχόλιά μου στο Buzz και θα πειστείς ότι δεν έχω καμιά σχέση μ' αυτούς.

    Όχι όμως ανέξοδη! Μ' ένα απλό κλικ έχεις το όνομά μου, την ηλικία μου κ.λπ., με δυο απλά κλικ έχεις και τις γυμνές μου φωτογραφίες (ΟΚ, γι' αυτές πρέπει να πληρώσεις κάτι, όμως αξίζουν τα λεφτά τους, πίστεψέ με). Καθόλου κουκουλοφόρος της άποψης! Λέγομαι Ηλίας Μπένης, 39, τρία χρόνια γράφω επώνυμα στο internet, κι αν τυχόν είσαι αυτόν τον καιρό στο Βόλο, μπορούμε να συναντηθούμε για να τα πούμε από κοντά. Με ποιον έχω την τιμή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/8/14

      μην κριτικαρεις μπες στη μαχη και εσυ θα βγαλεις τα συμπερασματα σου...θα δεις ποιοι θα ξεπουληθουν και ποιοι οχι....αλλα δεν μπορουμε να κρινουμε συνεχεια εκ του ασφαλους...

      Διαγραφή
  47. Ανώνυμος23/9/10

    Δεν χρειάζεται να μου παραθέτεις ονόματα και διευθύνσεις (για τις γυμνές φωτογραφίες να το συζητήσουμε LOL)
    Εγώ είμαι μέλος του ΚΚΕ και ως τέτοιο κάνω κριτική στον οποιοδήποτε, που σημαίνει ότι δίνω στη δυνατότητα και στον οποιοσδήποτε να με κριτικάρει ως μέλος του Κόμματος. Δεν κρύβομαι, ούτε παρουσιάζομαι ως ανεξάρτητος και υπερκομματικός.
    Η κουκούλα της άποψης δεν αναφέρεται στην επωνυμία ή την ανωνυμία του οποιοδήποτε αλλά κυρίως στο από ποιες ιδεολογικές αφετηρίες ξεκινά καποιος την κριτικη του και κυρίως το τί προτείνει. Ξέρεις, όταν θέλω να σταματήσει άμεσα η συζήτηση με κάποιον που κάνει κριτική εκ του ασφαλούς τον ρωτάω: Πές μου λοιπόν εσύ πως πρέπει να είναι η κοινωνία. Η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι: Που να ξέρω!
    Ξέρει τι δεν θέλει αλλά δεν ξέρει τι θέλει. Το σιγουρο είναι ότι αν δεν ξέρεις τι θέλεις, δεν πρόκειται ποτέ να το αποκτήσεις. Αν ξέρεις, έχεις κάποιες πιθανότητες.
    Μπορείς λοιπόν εσύ να μου απαντήσεις στο μεγάλο ερώτημα των καιρών:
    ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ Elias et al.

    Συγχαρητήρια. Πολύ καλή δουλειά και στην ανάλυση και στην αποδελτίωση και στο στήσιμο τής μηχανής.
    Νομίζω ότι η εργασία σας άνετα θα σάς έδινε ένα masters σε αξιόλογο πανεπιστήμιο τής αλλοδαπής.
    Θα σάς έδινε όμως και διδακτορικό;
    Μάλλον όχι.

    Έχω δύο παρατηρήσεις:
    α) η κατάταξη των φράσεων τού ΚΚΕ σε 13 τύπους είναι κάπως αυθαίρετη. Βέβαια, και οποιοδήποτε άλλο σύστημα αυθαίρετο θα ήταν, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να μάς δώσετε μία ενισχυτική μελέτη / στατιστική που να υποστηρίζει την δική σας κατάταξη.

    Αυτό που κυρίως δεν με έπεισε, είναι το παράδειγμα που δώσατε. Οι φράσεις από το κείμενο τού Περισσού θα μπορούσαν να καταχωρηθούν και σε άλλους τύπους ή να θεωρηθούν υβρίδια τύπων.

    Γεγονός που μας οδηγεί στην πολύ σοβαρότερη παρατήρηση:
    β) ο δομικός λίθος που χρησιμοποιεί η γεννήτριά σας είναι η πρόταση. Απομονώσατε δηλαδή κτυπητές ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ προτάσεις και από εκεί ψαρεύει η γεννήτρια.
    Όμως αυτός ο δομικός λίθος είναι πολύ μεγάλος και δεν δίνει ποικλία.

    Θα πρέπει στην επόμενη έκδοση να πάτε πιο χαμηλά - να μην πω σε επίπεδο λεξιλόγιου, αλλά τουλάχιστον σε επίπεδο φράσεων.
    Φυσικά αυτό θα απαιτεί και κάποιους συντακτικούς κανόνες για να γίνεται σωστά η συγκόλληση των φράσεων.

    Κάπως έτσι (ως προς το αποτέλεσμα τουλάχιστον) δούλευε και ο Κόμπος τού Omadeon. Θα σάς προέτρεπα ένθερμα σε συνεργασία!

    Γενικά πάντως, μπράβο!

    Idom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Omadeon!

    Είσαι πράγματι ο δημιουργός τού Κόμπου;!
    Για δες! Πολύ συγκίνηση.

    Έπαιζα Κόμπο στον Spectrum πιτσιρικάς. Θυμάμαι ακόμα τους "λουκουμάδες", όταν έρχονταν τα ζόρικα στη συσχέτιση των εννοιών. ;-)

    Idom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ Ανώνυμο, μέλος τού ΚΚΕ!

    Το ΚΚΕ δεν έχει κανει απλώς λάθη.
    Είναι το κατ' εξοχήν κόμμα-Κρόνος που τρώει τα παιδιά του, ειδικά όσα πάνε να ξεμυτίσουν έξω από έναν πολύ στενά καθορισμένο μέσο όρο.
    Είναι κατ' εξοχήν ολοκληρωτικό.
    Κάνει ότι μπορεί για να κρατάει καπελωμένο και σε χαμηλό επίπεδο τον "λαό" - δηλ. τα πιθανά μέλη του και είναι ακραία συντηρητικό, δύο ιδιότητες που το εξομοιώνουν πλήρως με την παλιά κακιά ελληνική δεξιά.
    Και είναι και κομπλεξάρα ως προς τους δυτικούς.
    Στην τελική θα έλεγα ότι είναι η επιτομή τού μικροαστισμού.

    Φυσικά από τον κόσμο που το ακολουθούσε, προήλθαν οι περισσότεροι αγώνες στην Ελλάδα, απελευθερωτικοί, κοινωνικοί και λοιποί.
    Ωστόσο ο κόσμος πολύ μικρή σχέση έχει με την κορυφή τού κόμματος.

    Για το ότι το ΚΚΕ (και ο κομμουνισμός γενικά) βάλλεται παντοιοτρόπως και δολίως, θα συμφωνήσω στο παντοιοτρόπως.
    Από κάποιους ευθέως, από κάποιους δόλια.
    Ενδεχόμενα η καζούρα προς το ΚΚΕ από τους μη-ΚΚΕ-και-μη-δεξιούς, να βοηθάει την "Δεξιά", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι μη-ΚΚΕ-και-μη-δεξιοί δεν έχουν δίκιο.
    Ας φροντίσει το ΚΚΕ να μην είναι άξιο καζούρας. Και φόβου.

    Idom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος10/10/10

    Μόλις σας ανακάλυψα χάρις σε μια αναφορά σχολιαστή στο blog.Μίσθαρνα όργανα του κεφαλαίου!(δχι δεν θα το έλεγε έτσι το ΚΚΕ) Λακέδες του καπιταλιστικού συστήματος! (τώρα νομίζω τα πήγα καλύτερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. baybars11/10/10

    μάγκες είμαι μέλος του ΚΚΕ και πιστεύω ότι όποιος έχει χιούμορ μάλλον έτσι θα το δει το generator. Είτε μέλος του ΚΚΕ είτε όχι -γιατί το να πιάνεται κανείς από κάτι τέτοιο για να ξεκαβλώσει ενάντια στο ΚΚΕ δεν είναι δείγμα χιούμορ, δείγμα κάλλου είναι.
    Κατα τ'άλλα εφ'όσον δεν θεωρείς το ΚΚΕ μέρος της λύσης μάλλον δυσκολεύεσαι να δεις το πρόβλημα ποιο είναι.

    φιλικά βέβαια - και να ξέρεις όντως γέλασα πολύ, και μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτός ο Προπ (προπ ειναι? καλά το ειπα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. "Εγώ είμαι μέλος του ΚΚΕ και ως τέτοιο κάνω κριτική στον οποιοδήποτε, που σημαίνει ότι δίνω στη δυνατότητα και στον οποιοσδήποτε να με κριτικάρει ως μέλος του Κόμματος. Δεν κρύβομαι, ούτε παρουσιάζομαι ως ανεξάρτητος και υπερκομματικός."



    να υποθεσω οτι η κομματικη σας ενταξη σας καθοριζει περισσοτερο απο το όνομα σας;
    οχι το κκε δεν (θα μπορουσε να)ειναι ουτε μερος του προβληματος ουτε μερος της λυσης.ενα μαγαζακι ειναι που προσπαθει να αυξησει το τζιρο του.

    υ.γ.τις δικες προθεσεων στα προς αποπομπη μελη του κομματος σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. baybars12/10/10

    echtrosofer, σε ποιον - νομίζεις ότι - "απαντάς"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. στον ανωνυμο πιο πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος20/10/10

    @ echthrosofer

    Πέρα από την άποψη του καθενός για το ΚΚΕ:
    Στην Ελλάδα όπου σχεδόν το 15% τους εργατικού δυναμικού της είναι άνεργοι, στην Ελλάδα όπου το 25% σύμφωνα με τα επίσημα (αλλά όχι και πραγματικά) στοιχεία ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας, στην Ελλάδα των μισθών πείνας, στην Ελλάδα του Μηνομίου και του ΔΝΤ που δεσμεύει το μέλλον του λαού για τα επόμενα 100 και βάλε χρόνια, το ερώτημα είναι ένα: ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    Αν ορισμένοι αφιέρωναν το χρόνο που διαθέτουν για να "στοιχειοθετήσουν" τα "λάθη"-τα "εγκλήματα" κλπ. του ΚΚΕ, στο να βρούν απάντηση στο παραπάνω ερώτημα τότε θα έβλεπαν έκπληκτοι ότι ο κομμουνισμός είναι η μόνη λύση όχι μο για την Ελλάδα αλλά για την ανθρωπότητα.

    Επειδή δεν έσχω πάρει ακόμη απάντηση (όπως το είχαν προβλέψει άλλωστε) ξαναθέτω το ερώτημα: ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος3/11/10

    1ον Εξαιρετικο, γελασα πολυ με τον generator.
    2ον. Παιδια ξεκολατε λιγο με το ΚΚΕ. Ζουμε στον 21 αιωνα πια. Μια ανοιχτη αμεση δημοκρατια θα ηταν πολυ καλυτερη λυση απο τις μαζικες εκτελεσεις και την καταπιεση που θα εφερνε μια ανοδος του ΚΚΕ στην εξουσια. Εφοσον ψαχνετε λυσεις δηλαδη και βρηκατε μονο το ΚΚΕ :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος6/1/11

    eiste malakes ligo.alla gelasa den lew.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Απίστευτο! ΚΚΕ generator?! Ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον λαό, τον εργάτη, τον φοιτητή. Ένα ακόμη βέλος στη φαρέτρα του παλλαικού μετώπου, ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό!
    Εάν προσθέσουμε και την τεχνολογία αυτόματης ανάγνωσης κειμένου, μπορούμε να έχουμε και αυτόματες ντουντούκες-συνθηματογεννήτριες...

    Ένα μικρό βήμα για την Παπαρήγα, ένα μεγάλο βήμα για την Εργατιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Είσαι στο σωστό δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος15/4/11

    @ Ανώνυμος (μέλος ΚΚΕ).

    Δεν ξέρω αν ο συντάκτης είναι κομμουνστής ή όχι, πάντως από την απάντησή σου μου φαίνεται ότι έχεις πάρει σαν δεδομένο το ότι εφόσον κράζει το ΚΚΕ, σίγουρα δε θα είναι κομμουνιστής/δε θα ξέρει/θα κρύβει τι είδους κοινωνία θέλει. Γεγονός που επιβεβαιώνει τη δογματικότητα των θεσεων (του κομματος) σου και τους "χαρακτήρες" του ρωσικού σχήματος που παρέθεσε ο συντάκτης. Πας μη-ΚΚΕ αστός δηλαδή (εκτός κι αν είναι ανένταχτος οπότε είναι εν δυνάμει ΚΚΕ). Τι πιο δογματικό από αυτό;

    Όσο για το generator το θεωρώ γαμώ τις σάτιρες και γέλασα πολύ. Δεν είδα κάτι το κακοπροαίρετο, αλλά και κακοπροαίρετο να ήταν, έχει point, οπότε πάρτο σαν τροφή για σκέψη. Ας μη βλέπουμε όλο τον κόσμο καχύποπτα, για τον κόσμο δε θα γίνει η επανάσταση στην τελική; Ο κόσμος άμα γουστάρει δε θα τη φέρει; (Βέβαια μπορεί να μην είναι γραμμένοι στο ΚΚΕ οπότε ίσως θεωρηθούν προβοκάτορες). Το κόμμα να το χέσω, δεν τους ξέρω καν τους τύπους που είναι στην ΚΕ του ΚΚΕ (και οποιουδήποτε κόμματος), γιατί να τους εμπιστευτώ δηλαδή; Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Βασικά, το ΚΚΕ Generator ήταν ένα καλαμπούρι που πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Το κεντρικό έναυσμα ήταν κάτι που άκουγα από πολύ παλιά να λέγεται για τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ: "Μα μήπως έχουν όλο κι όλο 2-3 φόρμες, και κάθε φορά αλλάζουν απλώς τις λέξεις-κλειδιά;"

    Από κει και πέρα, ας αναλογιστεί ο καθένας τι σημαίνει όταν ο λόγος που εκφέρεται είναι τόσο προβλέψιμος και περιορισμένος σε λίγα βασικά σχήματα ώστε, μεταξύ σοβαρού και αστείου, μπορεί να προσομοιωθεί με μια γεννήτρια λόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος6/9/11

    Να συνεισφέρω την άποψη μου (αν και μπορεί να μην μου ζητήθηκε...). Χωρίς εμπάθεια αλλά σίγουρα όχι "ουδέτερος" και "υπεράνω" geek. Ενδιαφέρουσα η προσπάθεια να στριμώξεις το λόγο ενός κόμματος/συλλογικότητας/ατόμου σε σχήματα και κανόνες τυπικής λογικής. Άλλωστε η ανάλυση κειμένου δεν είναι κάτι καινούριο ως εργαλείο. Κάπου εδώ συναντιούνται ο Λογικός Εμπειρισμός με τον Turing. Όμως αυτή η προσπάθεια (και ανεξάρτητα από προθέσεις) έχει 2 προβληματάκια. Πρώτο και κύριο το βασικό πρόβλημα κάθε γλωσσικής φιλοσοφίας. Ότι ασχολείται αποκλειστικά με τη γλώσσα ως δομή και όχι με τη σχέση της με την πραγματικότητα. π.χ. λέει ο συντάκτης ότι το ΚΚΕ υιοθετεί (αυθαίρετα προφανώς δηλαδή χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) το σχήμα ήρωα-κακού και υποτάσσει το λόγο του σε αυτό. Κι εγώ ρωτώ: στην πραγματικότητα υπάρχουν αντιθέσεις; Κατά τη γνώμη μου ναι και μάλιστα η κυρίαρχη σε κάθε κοινωνία είναι η ταξική αντίθεση (ας μου αποδείξει κάποιος ειλικρινά ότι έχω άδικο. Το θέλω πολύ). Δηλαδή η αντίθεση αστική τάξη - εργατική τάξη ("ξύλινη" γλώσσα, επιστημονική θα έλεγα εγώ), αφεντικά - εργάτες (πιο "απλή"), παράσιτα - παραγωγοί του πλούτου ("ξύλινη" σκληρή), άνθρωποι με επιχειρηματικό μυαλό και ικανοί να πάρουν το ρίσκο - τεμπέληδες ανίκανοι, γεννημένοι μόνο για ταπεινές δουλειές (η γλώσσα που με διαφορετικές διακυμάνσεις χρησιμοποιείται εδώ και 3 αιώνες από την αστική τάξη και τους απολογητές της). 4 παραδείγματα διαφορετικής γλώσσας που:
    - περιγράφουν την ίδια αντίθεση.
    - εκφράζουν διαφορετική κοινωνική - ταξική θέση και άποψη απέναντι στην πραγματική αντίθεση.
    Τώρα το ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του αποδεικνύεται κάθε μέρα σε κάθε χώρο εργασίαςπου δουλεύεις για 500 κάτι ευρώ και το αφεντικό σου μιλάει για "οικογένεια που κερδίζουμε και χάνουμε μαζί" (εσύ ευρώ κι αυτός 10δες χιλιάρικα αλλά "μαζί"). Και σε αυτό μια ανάγνωση στατιστική και με βάση την τυπική λογική δεν απαντά. Δηλαδή τελικά έχει δίκιο το ΚΚΕ που λέει ότι πρέπει να μην υπάρχουν αφεντικά ή όχι; Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα κατά τη γνώμη μου (και ας μου επιτραπεί οι συντάκτες τείνουν προς το όχι... δικαίωμα τους βέβαια αλλά ας το πουν καθαρά και ας ανοίξουμε την κουβέντα σε αυτό) και όχι το αν υπάρχουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα.
    Δεύτερο πρόβλημα, που πηγάζει από το πρώτο (δηλαδή την σχέση με την πραγματικότητα) είναι ότι η τυχαία αλγοριθμική παραγωγή κειμένου πάντα έχει διαφορά από το πραγματικό κείμενο. Είναι όπως η σχέση φυσικού (ή αναλογικού) ήχου με τον ψηφιακό. Πάντα, ακόμα και στις πιστότερες κωδικοποιήσεις, υπάρχει υπόλοιπο και διαφορά. Πόσο μάλλον εδώ που δεν είναι και η πιστότερη "κωδικοποίηση" (προφανώς αφού πρόκειται για διακωμώδηση).
    Με βάση τα παραπάνω, νομίζω ότι κάποιοι που δεν γουστάρουν το κκε (λες και αυτό τους έχει οδηγήσει εδώ αλλά τέλος πάντων...) μπορούν να λένε στα ίσα και χωρίς εξυπνακισμούς σε τι διαφωνούν.

    Υ.Γ. Πάντως το κείμενο που αναρτήσατε δεν περνά για κείμενο του ΚΚΕ... σοβαρά τώρα. Μπορεί να έχει πλάκα αλλά...

    Υ.Γ.(2) Ενδιαφέρουσα αντίστοιχη περίπτωση ήταν η γνωστή Sokal Affair (http://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_affair
    http://physics.nyu.edu/sokal/)
    Το γεγονός ότι μια συνειδητή ακατάσχετη μπουρδολογία πέρασε για σοβαρό μεταμοντέρνο κείμενο αποδεικνύει πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος7/9/11

    Είστε μεγάλοι μάστορες! Γεια στα χέρια σας (ή μάλλον στα δαχτύλια σας!

    Μακάρι να το βλέπανε αυτό μερικοί-μερικοί (ακόμα και οι μη-ΚΚΕ ("βολεμένοι αστοί-εντολοδόχοι των ιμπεριαλιστών" - μπαίνω στο κλίμα ε?)) μπας και αλλάζανε μυαλά, γιατί τους έχει πάρει πρέφα ο κόσμος και τους κράζει...

    Κάνω τρελό γλέντι πατώντας το F5! Μάλλον βρήκα το κουμπί μου LOL!

    Είστε μεγάλα αλάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος8/9/11

    Βravo αριστερουληδες εχετε εκ-πληκτικο χιουμορ...
    Εγω δεν συμφωνω με τον συντροφο, δεν ειστε ασφαλιτες!
    Hλιθιοι ναι(!) αλλα ασφαλιτες τς..τς..τς...τς Οι ασφαλιτες δεν εχουν καθολου χιουμορ εσεις παλι κανατε ανετα κομπαρσοι στο σεφερλη.
    Μιας και οπως φαινεται τα εχετε ολα λυμενα και απλετο ελευθερο χρονο να σκοτωσετε εχω την εξης προταση:
    Γιατι δεν φτιαχνεται ενα virtual machine ειδικο για cyber fucking να πατε να γαμηθειτε ολοι μαζι? ;)
    Μετα ανεβαζετε το βιντεακι στο facebook με τιτλο:
    " GREEK GULAG'S E-GANG BANG" και γινεστε διασημοι!
    Φιλικα ο σταλινικος φασιστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Κάπως καθυστερημένα...

    [1] Δηλώνω ότι ΕΙΜΑΙ κομμουνιστής, αλλά... όχι σταλινικός, πιστεύω σε μια συναιτερισμένη σοσιαλιστική κοινωνία άμεσης δημοκρατίας χωρίς καμία ατομική ιδιοκτησία ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (αυτό σαν απάντηση ερωτήματος παλιού σχολίου μέλους / οπαδού του ΚΚΕ). Παρόλ' αυτά ΣΤΗΡΙΖΩ το KKE generator, με τον ίδιο όμως τρόπο που θα στήριζα... ένα τζένεραίητορ το οποίο θα... κατάφερνε να σατιρίσει ΕΜΕΝΑ τον ίδιο (Χαχαχαχα).

    2) Σε απάντηση σχολίου κάποιου φίλου εδώ, του "Idom", που έκανα μήνες να... αντιληφθώ ότι το έκανε (Χεχε)... δηλώνω υπεύθυνα με εγγύηση δήλωση του νόμου 105 και χαρτόσημο, κλπ. κλπ. ότι ΕΙΜΑΙ ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ δημιουργός του "Κόμπου 1" αλλά... ΑΚΟΜΗ περιμένω να βρεθεί κάποιος κάτοχος της κασέτας του "Κόμπου" ώστε να ανεβάσουμε το ππόγραμμα αυτό δωρεάν και για όλους κάπου στο ιντερνέτ.

    3) Λόγω Υπερφόρτωσης Πληροφορίας δεν διαβάζω συχνά τα σχόλια, αλλά... διαπιστώνω με χαρά, όποτε το κάνω, ότι το θέμα παραμένει ΖΩΝΤΑΝΟ.

    Εμπρός σύντροφοι, εμπρός. Να καταργήσουμε όλες τις αλυσίδες μας, να σκοτώσουμε όλοι το... ΡΟΜΠΟΤ που κρύβουμε μέσα μας (εκτός του μπάτσου μέσα μας) Εμπρός για τον ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος22/10/11

    Ειλικρινα συγχαρητηρια, δηλωνω τεραστιος φαν σας. Εχω ασχοληθει με το ζητημα, επιστημονικως και επισταμενως και ως ο μονος εν ζωη ειδημων με συνταξιμα ενσημα μπορω να αρθρωσω συγχαρητηρια με αληθινη βαρυτητα, πιο μεγαλη απο των παραπανω, οποτε αυτο το comment ειναι πολυ σημαντικο.


    Καποτε πριν 10000 χρονια ειχαμε ενα site, την ΕΕΕΑ και εκει παλευαμε καποια φιλτρα αυτοματης μεταφρασης κειμενου (tsiprifier, salonifier) που δουλευαν ως μεταφραστικοι proxy, αλλαζαν κατι μου σε με κατι πιτες σε μπουγατσες, βαζαν κατι διπλα λλλ, κατι ν στο τελος των λεξεων κλπ και εδινε το δικαιωμα στον κυπριο/σαλονικιο να κατανοει τις σελιδες στην γλωσσα του.

    Ειχαμε μπει και στον τομεα του Σταρ Τρεκ με διαλογους:
    [χαιρετισμος]Καπετανιε, [προελευση]απο το καταστρωμα 5, οι [κακοι] Μινμπαρι [ρημα]επιστρατευουν [οπλο με παραθετικα] την ανυπερβλητη ποζιτρονιακη γεννητρια Μπετατρον Ωμεγκα [κινδυνολογια] για να εξαλειψουν ο,τι υπαρχει [καλο]στο τριτο τεταρτημοριο της συμμαχιας.

    Η θαυμαστη εμφανιση σας λοιπον θυμιζει τα τζιτζικια και τον τροπο αναπαραγωγης τους. Τα τζιτζικια κανουν τα αυγα τους κατω απο τα πευκα οπως μπορει να ρωτησετε. Και τα αυγα αυτα βγαινουν ξαφνικα SPONTANEOUS (!) μετα απο πολλα χρονια, πχ 20. Αυτο κανει πολυ δυσκολο να εξαλειψεις τα τζιτζικια, γιατι χτυπανε εκει που δεν το περιμενεις. Ισως τελικα να εισαστε τα τζιτζικακια μας.

    ΧΡΥΣΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μια απλή εφαρμογή Drupal είναι η Γεννήτρια!

    Πάντως κάπως έτσι ήταν κι η αρχική μας σκέψη, κ. Ειδήμονα, να φτιάξουμε κατόπιν μια πιο στοχευμένη Γεννήτρια v2.0, που να αλλάζει επιμέρους ρήματα και ουσιαστικά μέσα στις προτάσεις. Όμως ο Αρχιμάγος ήταν πολύ πνιγμένος για ν' ασχοληθεί (εγώ είμαι ο Μαθητευόμενος Μάγος), ρίξαμε μια ματιά αλλά διαπιστώσαμε ότι το έργο είναι τεράστιο, το παρατήσαμε.

    Πώς το κάνατε εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος22/10/11

    Καποιος απλοικο αυτοματο ηταν σε perl η PHP και μερικοι πινακες ρηματων, ουσιαστικων, επιθετων και μερικα στυλ προτασεων...

    Μου φτιαξατε ειλικρινα την μερα. Θα παμε να φαμε εξω σημερα, να το γιορτασουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Καλά είναι (λίγο) αστείο!
    (κρυφό χαμόγελο... :P )

    Αλλά 'ντάξει τι να κάνουμε!
    Το δέντρο λέγεται δέντρο..
    Όχι καφέ στέλεχος με πράσινη απόληξη...

    Το θέμα είναι αυτά που λες να τα λες για το καλό του κοσμάκη...

    ...Όχι ότι είναι κακό να ταλανίζεις και λίγο τον εγκέφαλο σου για να πεις με άλλο τρόπο κάτι που υπάρχει 200 χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. A! kai na prosthesw...
    oti auto to texnasma... de nomizw oti einai anti-kke..
    Antitheta apodeiknuei auto pou leei kai to kke... oti to na aradiazeis aristeri orologia, de se kanei epanastatiko komma.
    (akoma kai asfalitikos Rizospastis ebgaine kapote)

    H syndesi tis epanastatikis therias me tin epanastatiki praxi antitheta to exasfalizei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος5/11/11

    @anonymous 22/10/11

    Χαχα! Salonifier! Δηλαδη «μετατρέπει» τη κρέπα-σοκολάτα-μπανάνα σε... μπουγάτσα-σοκολλλατα-μπανάνα;

    Πάντως και εσυ έχεις παρατηρήσει επαναλαμβανόμενα πρότυπα στο Σταρ Τρεκ τα οποία θα μπορούσαν να αναπαραχθούν απο ένα script σε υπολογιστή. Αλλά μου έμπλεξες το συμπαν του Σταρ Τρεκ μ' ένα πιο μεγαλοιώδες σύμπαν, (αναφέρθηκες στους Μινμπαρι) αυτό του Babylon 5!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος22/12/11

    Τα σπάει. Το μόνο που έχω να προτείνω είναι να αλλάξει ώστε να βγάζει πάντα τη λέξη ιμπερεαλισμός (την άλλη λέξη-κλειδί, την πλουτοκρατία, απ'ότι είδα τη βγάζει σχεδόν πάντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος19/1/12

    Εξαιρετική προσπάθεια για το εργατικό λαϊκό κίνημα και για τον αγώνα κατά της δικτατορίας της μπουρζουαζίας.
    Θα παρακαλούσα μόνο σύντροφοι να προσθέσετε τον Pluto γιατί είναι αναφαίρετο στοιχείο κάθε επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ένα καλαμπούρι ήταν το ΚΚΕ Generator. Δυο χαλαρά απογεύματα - ένα να το συζητήσουμε και να το σχεδιάσουμε, και το επόμενο να το στήσουμε. Πήρε όμως υπερβολικά μεγάλες διαστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος12/2/12

    Και ΠΑΣΟΚ-Generator, και ΝΔ-Generator, και ΣΥΡΙΖΑ-Generator, και ΛΑΟΣ-Generator!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Τα σπάει!! πολύ γέλιο!!
    παίζει και σε offline version?
    σε android app ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Α, αυτά περιλαμβάνονται στο deluxe πακέτο, ΜΟΝΟ $0,99 τον μήνα!!!

    Γιατί και η ταξική πάλη έχει τα έξοδά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. xaxa καλό

    Να ρωτήσω κάτι τεχνικό μήπως μπορείς να ρωτήσεις τον Αρχιμάγο.

    Χρησιμοποίησε καθόλου αλυσίδες Markov? Γιατί μου φαίνεται δύσκολο να παίρνεις απλά τυχαίες προτάσεις/εκφράσεις από κάθε σύνολο και να βγαίνει νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, πολύ απλά την έφτιαξε, με το Drupal. Ούτε μαρκοβιανές αλυσίδες ούτε τίποτα εξεζητημένο. Πρακτικά, έφαγα ένα βράδυ να δοκιμάζω συνδυασμούς ανάμεσα στις εκφράσεις προκειμένου να πετυχαίνουν όλα.

      Αν ξέραμε τι διαστάσεις θα έπαιρνε η Γεννήτρια, θα την είχαμε δουλέψει πολύ καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Αχά μάλιστα, ευχαριστώ.

      Απλά μου φάνηκε περίεργο έτσι που βγάζει νόημα το κείμενο (δεν είχα συνειδητοποιήσει την έκταση του φαινομένου) :D

      Διαγραφή
  82. Ανώνυμος15/3/12

    χαριζεται μια εκδοση σε c++ για οποιον πραγματικα ενδιαφερει. Το προγραμμα δεν ειναι ευκολο να διαβαστει αλλα με λιγη υπομονη μπορει να βγει ακρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμος7/7/12

    ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΕΥΦΥΙΑΣ. ΕΙΜΑΙ ΛΕΝΙΝΙΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑΛΙΝΙΣΤΗΣ (Κ.Κ.Ε.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να τα ερμηνεύσω, δηλαδή, τι εννοείς; Μην ξεχνάς κι ότι το ΚΚΕ Generator ήταν ένα καλαμπούρι που δημιουργήθηκε πριν δύο χρόνια

      Διαγραφή
  84. Ανώνυμος19/7/12

    Μια γνωστη φυσιογνωμια κυνηγαγε ανεμομυλους μια φορα και ενα καιρο και ειδαμε ποσο καλα τραβηξε για αυτον εκεινη η ιστορια.

    Η αποστασιοποιηση απο ενα θεμα μπορει να βελτιωσει τη κριτικη σκεψη, ειδικα οταν το θεμα αγγιζει συγκεκριμενες "αμαρτολες" καταστασεις ( ο λαος μας το λεει πιο ευγενικα: στου κρεμασμενου το σπιτι δε μιλανε για σκοινι ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάς με μισόλογα και δε σε πιάνω! Πες ξεκάθαρα τι εννοείς, να βρούμε μια βάση συζήτησης.

      Μια κριτική που έχω δεχτεί είναι: "Τώρα, που γίνεται τέτοια επίθεση στο λαϊκό εισόδημα και στο κοινωνικό κράτος, εσύ το ΚΚΕ βρήκες να σατιρίσεις;". Αν εννοείς αυτό, τότε απαντώ:
      1) Δεν βλέπω τον Περισσό ως μέρος της λύσης. Τον βλέπω ως ένα σύνολο γραφειοκρατών, απομακρυσμένων από τη ζωή και την πραγματικότητα αυτών που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται.
      2) Σατιρίζω τους πάντες και τα πάντα, άμα κρίνω ότι υπάρχει λόγος. Και δεν φταίει το KKE Generator, φταίει ο Περισσός που είναι τόσο προβλέψιμος στις φωτοτυπικές του ανακοινώσεις.

      Διαγραφή
  85. Ανώνυμος3/8/12

    Και για να προσδιορισω για τι πραγμα μιλαω:

    Δεν μιλαω για εσενα. Μιλαω για οσους πηραν αυτη τη γεννητρια σαν κατι ΣΟΒΑΡΟ.

    Δεν πιστευω πως ειναι κατι περισσοτερο η κατι λιγοτερο απο ενα (πολυ) ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ αστειο. Και πανω απο ολα πιστευω πως δεν επρεπε να εχει δωθει τοση βαρυτητα σε κατι τοσο ( ευχαριστα )αναλαφρο.

    Απο εκει και περα συμφωνω και ειμαι μαζι σου 100%. Keep walking οπως λενε και οι φιλοι μας οι αμερικανοι. Δωσε και σωσε οπως λεγανε καποιοι δικοι μας. Αυτα τα λιγα.

    Υ.Γ.
    Δεν αστειευομουν οτι εχω ετοιμη λειτουργικη εκδοση σε C++.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμος12/3/13

    Καλη πλακα αλλα αν δεν το κατεβασετε αυριο,εδω ανεβαζω 100 ονοματα παιδιων μπατσων με ονοματεπωνυμο πατερα και τη σχολη που σπουδαζουν+στο καπακι ριχνω+τηλεφωνο στη ασφαλεια αν δεν δουλευετε ηδη γιατην+σε ολα τα μεγαλα μ.μ.ε.
    Αυτο μονο για αρχη
    Υποτιμηστε με,κοροιδεψτε με κ θα σκασουμε πολυ πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ??

      Μήπως με μπερδεύεις με άλλον; Τέλος πάντων, με χαρά να τα κάνεις όλα αυτά, καμιά αντίρρηση!
      Πληροφοριακά, το KKE Generator κλείνει σύντομα τρία χρόνια και ήταν ένα καλαμπούρι της στιγμής.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/3/13

      Και να πεσει η γεννγητρια η αρχη εγινε. Αξιοι η μη, διαδοχοι υπαρχουν και λεφτα εχουν.

      Ο βασιλιας και αν πεθανει ζητω ο βασιλιας.

      Keep gennerating.

      Διαγραφή
  87. Ανώνυμος1/5/13

    τι μπούρδες είναι αυτές που γράφει ο από πάνω σύντροφος; πρόκειται σίγουρα περί ... προβοκάτσιας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δύσκολος ο αγώνας μας, σύντροφε, βλέπεις τι τραβάμε. Εμείς όμως συνεχίζουμε, hasta la gennitria siempre

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/9/13

      Προβοκάτσια μετά μπάφου, σύντροφε. Ο χειρότερος συνδυασμός....

      Διαγραφή
  88. Ανώνυμος23/5/13

    Ο Δ. Παπαδημούλης, συνεχίζοντας να επιχαίρει για την επισημοποίηση των σχέσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΣΕΒ, πρόσθεσε στα παραπάνω: «Η κυβέρνηση Σαμαρά από την πλευρά της ενοχλήθηκε, και με το δίκιο της λόγω...παράδοσης, γιατί θέλει να έχει το μονοπώλιο των σχέσεων. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες είναι λογικό να προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι το "φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ", που μπορεί, αύριο, να είναι η επόμενη κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παύουν να υπάρχουν οι σοβαρές διαφορές μεταξύ μας»...
    ΑΧ ΚΑΛΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ....ΜΠΡΡΡΡ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.!!! ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΕΡΙΝΗ, ΕΥΠΛΑΣΤΗ, ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ, ΓΟΝΥΚΛΙΝΗΣ, ΓΟΝΥΠΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΧΩΣ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ. ΑΧ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΑΥΓΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΙΑΣ ΕΙΠΑ ΚΑΚΗ ΛΕΞΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά όμως δεν μειώνουν τη φωτοτυπικότητα των ανακοινώσεων του Περισσού

      Διαγραφή

Αδερφέ, δεν ξέρω τούτο το φεγγάρι
Στης καρδιάς της άδειας τη φυρονεριά
Πούθε τάχει φέρει, πούθε τάχει πάρει
Φωτεινά στην άμμο, χνάρια σαν κεριά.